tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Vinden fortsätter att ställa till bekymmer i LV Cup.

Posted by Niklas på lördag 28 april 2007

dispatch_logo.gif

I en dryg vecka har utmanarserien Louis Vuitton Cup pågått, men ännu har inte den första omgången slutförts. Vindarna fortsätter att vara lätta och vridande. I går fredag såg det på förmiddagen unt att bli fina vindar. Länge blåste det över 12 knop (6m/s) men lagom till start avtog vinden och började vrida fram och tillbaks. Åskådare och inte minst TV börjar bli otåliga. Långa TV-sändningar med bara väntan…
När det gäller de svenska resultaten har de riktiga topparna inte kommit ännu. ”järven” har vunnit mot de sämre och förlorat mot de bättre båtarna. Ska de gå vidare till semifinalseglingarna krävs bättre segling mot det bättre teamen.
I dag står Emirates New Zealand och Mascalzone Latino för motståndet. Det vore ju inte fel med seger i båda racen. Med flyt och bra segling går det.
Det verkar som Victory Challenge och Järv har avårt att komma igång. Starterna är hyggliga men de tappar ofta på den första delen efter start. Länsarna är dock positiva. Många gånger har Järv visat mycket god fart på undanvindarna. Enligt Victory själva går båten bäst i lite hårdare vind, så låt oss hoppas att det blåser på ordentligt idag. Men å andra sidan, alla båtar som planerat att gå vidare borde ha båtar som trivs i lite friskare vind.

Idag har jag uppdaterat länkarna till vänster med ett par nya seglingsbloggar. Bland annat är det Expressen Skånegåsen som har en egen bloggsida. En annan blogg är sidan om Grand Soleil 43an Condevor. En sån skulle man ju inte tacka nej till. Men jag undrar om jag inte skulle välja en X-43 i stället. White Lady är den tredje bloggen jag har lagt till.

Annonser

Ett svar to “• Vinden fortsätter att ställa till bekymmer i LV Cup.”

  1. Hej! Sökte på google på ”X-43 White Lady” och kom in här bl.a…! Kul att du länkar till oss!
    På blur.se kan man hitta fler seglarbloggar också om man söker lite!

    Mvh

    Alexander Arnell, fördäckare på White Lady

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: