tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Redan skitig botten.

Posted by Niklas på söndag 20 maj 2007

Vi valde ju i år att inte måla rodret med bottenfärg efter att vi ”renoverat” det i vinter. Redan efter elva dagar är Tangos roder grönt.
Sedan ett par år tillbaks finns en båtbottentvätt för mindre båtar, i Trosa hamn. I år ska den bytas ut till en större där man kan tvätta botten på större båtar, även segelbåtar.

bild051.jpg

 ”Exprterna” sa att man skulle kunna låta bli att bottenmåla sina båtar och i stället köra dem igenom båttentvätten ett par gånger om året. Personligen har jag aldrig trott att det ska funka, inte i Trosa. Det är nått mystiskt med vattnet här i ån. Skulle jag ha botten omålad och bara köra båten genom den där bottentvätten två gånger på ett år skulle båten inte gå att segla!

Jag har vissa år haft båten uppe i Saltsjöbaden, Stockholm. Dessa år har båten varit i det närmaste ren under när vi tagit upp efter midsommar för att rengöra. När vi har båten i Trosa måste vi rengöra minst två gånger om året, MED bottenfärg.
…Så det blir nog till att måla även rodret med bottenfärg!

Annonser

Ett svar to “• Redan skitig botten.”

  1. Micke said

    Tjenare Niklas, tittade in lite snabbt, jag kan nämna att vår båt 2009 var helt slemmig på hela botten after två veckor i saltis, har aldrig varit med om detta tidigare så tidigt på våren, skumt.

    /Micke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: