tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Tango seglar Landsort Race?

Posted by Niklas på fredag 8 juni 2007

Fredag den 15:e juni återuppstår kappseglingen Landsort Race. Tävlingen startar utanför Nynäshamn klockan 20 på kvällen. Banan sträcker sig ut via Skrapans fyr, vidare österut till Bodskär utanför Utö, ner runt Landsort för att frampå morgonkröken runda Gustaf Dahlén, sedan bär det av mot mål i Nynäshamn via Landsort. Seglingen lär ta runt 18-20 timmar beroende på vindar. Från Trosa kan det bli tre deltagare. Kjell Enbom med sin Dehler 34, Jose Paavola i en Birdie 32 och så vi med Expressen Tango. Trosabåtar har tidigare varit framgångsrika i just Landsort Race. Vi själva vann tre år i rad med X-95:an X-iL, och om jag inte minns fel har Kjelle vunnit nån gång. Mats Nyqvist vann även han med sin Express.

Tango saknar i skrivande stund en gast, och jobbar hårt på att utrusta Expressen för lite längre race. Men spis och toa får vi klara oss utan.

Landsort Race är en kul segling, tillräckligt lång för att vara en utmaning, men ändå så kort att det inte behövs för mycket investeringar i säkerhetsutrustning och lediga dagar. Nynäshamns SS är också kända för bra arrangemang. Är man hungrig efter ett varv på banan är det After Sail på bryggan efter målgång.

Vore kul med flera båtar från våra del av världen, Trosa, Södertälje, Nyköping m.m. Det är ju inte så långt till Nynäshamn.
Och det vore kul om nån vågade utmana oss i en Express!

Let´s Tango!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: