tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Hägringar utanför Axvik.

Posted by Niklas på måndag 11 juni 2007

Efter en stunds väntan dök vinden upp på banan utanför Skanssundet. Axvik Race var tävlingen som stod på programmet. En regatta med tre bankör. 14 båtar kom till start i två LYS-klasser. Solen sken från en klarblå himmel, och för dom som inte läst på i meteorologiboken så var det förmodligen inte sjöbris som blåste i lördags. Ett tecken på sjöbris är att det blir moln över land, och jag såg inga moln i lördags.

Vinden blåste i alla fall runt sju meter.

Däremot var det visst några som såg hägring! 😉 Modins Tryckoffset lär ha tryckt till vid lovartsmärket i en av starterna, och det va ingen hägring, även om båten som råkade vara i vägen hette just Hägring. Den starten lär visst finnas på film. Krister Mellström, rorsman på Hägring och till vardags produktionschef på ett annat tryckeri, Trosa Tryckeri, var allt annat än nöjd med den incidenten.

Resultatmässigt blev det TBK-seger genom Torbjörn Blomberg med besättning i x99:an Garbo. Kampen var dock jämn mellan de tre båtarna med LYS 1.25. Ytterligare en pallplats blev det TBK genom Kjell Enbom, och Hägring blev fyra till slut.

Fler resultat kommer på SBS hemsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: