tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• ABN Amro på grund.

Posted by Niklas på måndag 2 juli 2007

Holländska ABN Amro gick på grund utanför Närhamn på Östra Gotland. Sebastien Josse väljer enligt KSSS Gotland Runtsida att avbryta tävlingen.

De första båtarna med finska Aquavit i täten har börjat runda vid Hoburgen. Vinden är sydostlig och båtarna sträcker ner mellan stenarna mellan Faludden och Hoburgen.

Även en av trimaranerna har brutit. Det är Lakota som på grund av den svaga vinden blev tvungen att vända hem till Sandhamn igen.

I klassen Classic Yacht, eller ”Antikrundan” som den också kallas väntas de första båtarna i mål i kväll. Vid rundningen av Salvorev leder Anahita på korrigerad tid, cirka 40 minuter före Refanut.

I klassen x-35 låg Audi R8 med delar av det svenska alpina herrlaget på andra plats. Audi R10 med tjejerna ombord ligger på sjätte plats av de elva båtarna i klassen.

I IMS två har Strängnässeglaren Harald Axling avancerat och ligger vid passeringen av Östergarn på femte plats av 33 startande. Före sig har han fyra finska båtar.

I LYS 2 går det inget vidare för mina lokala vänner från Södermanland. Daquiri med Gunnar Frostell (Södertälje) ligger 37:a. Rabalder med Kjell Enbom, Trosa, ligger 38:a och Södertäljebåten Skidbladner låg 47 vid Fårö och har ingen rapportering vid Östergarn. Peter Ståhl med Eldkvarn håller dock hygglig kontakt med täten där han för tillfället innehar 12:e plats. Idel småbåtar i täten, Cumulus, Scampi, Maxi 95, Dehler 29, Nova, x-95…Ja, där fanns ju en till Sörmlänning, Dehler 29an Omnilon med Ludvig Axling ligger på fjärde plats.

Nu under kvällen väntas ökande vind, och tyvärr tycker jag, vridande mot ost. Det hade varit mer utslagsgivade med lite tuff kryss nu 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: