tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Josefin Olsson sexa på VM.

Posted by Niklas på fredag 27 juli 2007

E-jolle-VM är avslutat för den här gången, och bästa svensk blev Oxelösunds Josefin Olsson på sjätte plats. I sista racet avslutade hon regattan med en fin andraplats.
Segraren. tyska Svenja Puls radade upp topplaceringar i regattan och var tämligen ohotad. På tolv starter blev det fyra ettor och fyra tvåor. Silver och brons gick till vårat grannland Danmark.
Näst bästa svenska blev även det en seglare med hemmaklubb Oxelösund. Sofia Steninger tog hand om 17e platsen. Hennes toppnotering var en fyra.
Trosaseglaren Therese Antman halkade ner ytterligare en placering jämfört med gårdagen. Trots det är 29e plats ett mycket bra resultat på ett VM. Vem utmanar Therese i TBK om priset ”årets seglare” i år?
På 63e plats hittar vi ytterligare en Oxelösundsseglare, Kajsa Sundklev.
På killsidan blev det Norsk seger genom Mathias Mollatt. Bäsa svensk blev Viktor Bolmgren på åttonde plats. Det var för övrigt hela nio svenkar bland de 22 första.

Kul med lite Sörmländska framgångar på kappseglingsbanorna, men bakom dessa seglare ser det tomt ut! Vad gör klubbar och Södermanlands Seglarförbund åt detta?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: