tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Bara tre anmälda till Höstseglingen!

Posted by Niklas på fredag 7 september 2007

TBKs Höstsegling seglas i morgon lördag. Tre båtar är anmälda! Jag trodde nog det fanns hopp om några fler deltagare då det var 24 båtar på SBS Kringlan Cup förra helgen, varav sex båtar från Trosa deltog. Varför vill inte TBK-seglarna segla sina egna tävlingar? Några har säkert godtagbara skäl till att inte ställa upp, men jag tycker att en TBK-medlem ska ställa upp lite för sin klubb också. Men jag är inte med själv…och det är nog bara andra gången i mitt liv jag hoppar över en TBK-tävling av andra skäl än deltagande på annan tävling.

Några orsaker till det låga deltagandet kan ju vara att mina affischer inte får vara i fred på båtklubben. Södermanlands Seglarförbund sover tydligen, för något kappseglingsprogram för årets seglingar har ännu inte kommit upp där, men ingen läser väl på den sidan i alla fall. Vädret kanske inte är det bästa, men en riktig seglare bangar väl inte för lite regn och blåst!

Ni får gärna kommentera eller maila mig om nån har ideér om hur vi ska få fler att delta på kappseglingarna i Trosa. Kanske måste man ha stora och värdefulla priser för att locka seglare nu för tiden, eller? Kringlan Cup ökade visserligen i år, men sedan 80-talet har 75% av deltagarna försvunnit, trots det stora prisbordet.

Det blir dock en tät kamp i morgon. Owe Johansson och Jose Paavola i varsin First 35s5 samt Erik Karlsson med en Bavaria 37 C. Samtliga båtar med grund-LYS 1.18. Fler borde följa Erik, det går att ”rejsa” med Bavaria och rullstor, om man vill!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: