tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Jan ”Limpan” Lindmark vann Höstseglingen

Posted by Niklas på lördag 8 september 2007

starten.jpg

När startskottet ljöd kl 11:00 och Erik var närmast startlinje och kom iväg bra. Limpan kom med fart och tog därmed täten efter ca 30 meters segling.
Starten för årets sista segling gick lugnt och harmoniskt till väga. Vinden blåste lätt från väst ca 2 m/s och regnet duggade lätt. Strax innan Naggen seglar José (First 35 s 5) om Limpan (Albin 78) i lä. När båtarna seglar förbi Naggen ligger José först, tätt följt av Limpan. En liten lucka har det sedan blivit till Ove(First 35 s 5)och därefter Erik (Bavaria 37 c). Vid 12-tiden upphörde regnet och vinden tilltar något i styrka från SV 2-4 m/s. När båtarna ska till att runda Gjutgrund ser jag att José gör lite konstiga manövrar. I och med att mitt avstånd till båtarna är långt kan jag inte avgöra vad som försiggår ombord. Får senare reda på att de övat knopar på fallet och inte hunnit få ut dem innan rundning 😉 Tur att den inte blåste 8-10 m/s som utlovats, var Josés kommentar.
Vid Svarthälls fyr tar klockas båtarna på tiderna: (enl. LYS)

Limpan 1.27:18
José 1.34:12
Ove 1.35:22
Erik 1.42:04

José rundar Svarthäll och har lite problem med spinnakern och får upp den 2 min efter rundning. Seglingen i övrigt ser stabilt och kontrollerat ut. Man ser redan på håll att han njuter segling, härligt att se. Ove rundar lugnt harmoniskt med bra flyt i segelförflyttningen mot länsen. Båtarna kommer nu nämligen på kryss mot Svarthälls fyr. Limpan har bra gång i båten på kryssen. Lite bök och stök vid rundningen, men det är inte lätt att segla två och sätta spinnaker. Den satt drygt 1 min efter rundning och intog en lika fin form som förra länsen. Erik såg till att hålla sig innanför layline och fick nog falla något mer än beräknat vilket kostade ett extra kort slag upp mot Svarthäll. Erik även han en segelnjutare, det syns på något sätt, som om att båten ler.
Klockan är nu 12:30 vinden blåser stabilare omkring SV 4 m/s. Regnet har åter börjat falla från skyn för att övergå i ösregn samtidigt som båtarna närmar sig Doftskär. Nästa gång båtarna klockas blir vid Lustgården och tiderna blir då:

Limpan 2.30:33
Ove 2.37:02
José 2.40:17
Erik 2.50:12

jose-lustgarden-tid-13155.jpg

José är påväg att runda Lustgården från fel håll men hejdas av medtävlande Kjell Enbom på Oves båt, genom ett telefonsamtal. Ove har gjort en bra kryss från Doftskär mot Lustgården och har seglat in 2 min på José. Limpan slår i god tid mot Lustgården och kommer lätt att klara rundningen, trodde jag. En kraftig fallning tvingade dem att slå två extra slag. Sånt känns alltid förargligt. Erik har nu fått kontakt med Limpan och följer dem i hasorna med ett leende.Sista biten in mot mål ligger José och Ove tätt efter varandra. José ligger en bit högre upp mot vinden och lyckas därmed få ett vindvrid som aldrig når Ove. José lyckas strecka upp mot mål medan Ove väljer att gå norr om Svarthäll och slå väster om den för att segla mot mål. José seglade i mål som första båt och fick därmed skott. Det har varit en bra dag tycker jag och himla kul att det till slut blev fyra båtar som seglade höstseglingen.
Jag tackar dem för en mycket bra genomförd segling. Efteråt pratade vi en
del om hur vi kan göra nästa år för att locka fler att segla. Vi fick en del tips som kan locka en större bredd. Mer om detta senare.

Resultat: _______________________seglad tid_LYS-tid.
1. Jan ”Limpan” Lindmark…Albin 78………..3.34.07 – 3.41:05
2. Ove Johansson……………….First 35s5………3.24.05 – 3.52:39
3. José Paavola…………………..First 35s5………3.19.28 – 3.55:22
4. Erik Karlsson………………….Bavaria 37 C….3.35.30 – 4.07:49

erik.jpg

Erik Karlsson – Bavaria 37 C

ove.jpg

Owe Johansson – First 35s5 jose.jpgJose Paavola – First 35s5

limpan-hasse.jpg

Jan Lindmark – Albin 78

-Text och foto av Patrick Fällman Start- och målbåt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: