tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Dax för Jolle-DM

Posted by Niklas på fredag 14 september 2007

I helgen står Torshälla värd för Södermanlands Jolle-DM. 17 seglare är anmälda. Fyra E-jollar och tretton Optimister. På DM koras det mästare i tjej- respektive kill-klasser. Trosas Felix Brodin tävlar för första gången i E-jolle och har Filip Göransson, Torshälla, mot sig som enda motståndare. Startlistan är från i onsdags, kanske har det tillkommit någon. Jag tror Felix har goda chanser att ta segern. Bland tjejerna är det OxSS-seglaren Martina Thorn och TSS-seglaren Helena Göransson som slåss om DM-titeln. Martina fixar det tror jag.

På optimistsidan är nog Eddie Klemets, även han Torshälla, favorit, men se upp för ”årets rookie” nioårige Erik Lindén från Nävekvarn.

Söndagens seglingar ingår även i Sörmlandscupen som sista delsegling. I Sörmlandscupen tävlar Optimistseglarna i klasserna yngre och äldre där gränsen går vid tolv år.
Erik Lindén har redan säkrat segern i cupen genom tio spikar på tolv starter, och han är bara nio år. Tre år till hinner han segla i den yngre klassen i Sörmlandscupen.
I den äldre klassen har Eddie Klemets säkrat segern.
I E-jolle däremot är det öppet om segern. Kajsa Sundklev, Oxelösund, leder men seglar nog inte DM, det samma gäller Daniel Swedberg, Trosa, som ligger tvåa. Trea ligger Martina Thorn och hon finns med på helgens startlista. Om jag räknar rätt i mina siffror krävs det dock minst två segrar och en andra plats i helgen fär att Martina ska ta hem Sörmlandscup-pokalen.

Vädret ser dock inget vidare ut. regnigt och blåsigt, speciellt på lördagen.

Annonser

Ett svar to “• Dax för Jolle-DM”

  1. Leif Klemets said

    Håhåjaja så rätt du hade om vädret idag lördag. Inte så mycket regn men 13m/s med mer i byarna gjorde att vi fick flytta banan från Blacken till Mälbyviken. Slit och släp.

    Vi fick till ganska rättvisa seglingar men framför allt kunde fler av B-optimisterna vara med. Några fick nog ute på Blacken under utseglingen men vi hoppas de kommer igen i morgon Söndag.

    /Leif Klemets TSS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: