tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Askö runt-vinnare seglar Watski2star Baltic

Posted by Niklas på lördag 5 april 2008

Jag har tidigare skrivit om två TBK-båtar som anmält sig till Watski2star Baltic. Det finns ytterligare båtar med anknytning till Trosa och därför intressanta att följa på Tangosailing.nu. Askö Runt-vinnaren Funny, en Dehler 29 med Anders Mathson som skeppare har mycket med Trosa att göra. Dels så är han medlem i TBK och så bor han i Trosa numera. Han tävlar dock för Södertälje BS. Med sig på Watski2star Baltic har Anders Niklas Svensson som bland annat fanns ombord i somras och tog hem segern på Askö Runt. Visserligen har Dehler 29:an fått höjt LYS-tal till i år, men detta team kan mycket väl placera sig i topp.
Det är nu 78 anmälda båtar till tävlingen, bara 22 platser kvar med andra ord. Jag kommer förhoppningsvis att finnas i Oxelösund i samband med starten för att dokumentera lite, och jag hoppas att kunna få in lite ”live-rapporter” från några seglare, i första hand några av dessa med Trosa-anknytning.
Ingvar Bingman och Nisse Nyström är en annan deltagare som har en del Trosa-anknytning. Ingen av dessa herrar är medlem i TBK, men båda brukar under sommaren ha sina båtar i Trosa, och Nisse bor i Trosa, eller strax utanför i alla fall. De kommer att segla Ingvars Wasa 38 Samuraj för Östertälje BK.

Annonser

3 svar to “• Askö runt-vinnare seglar Watski2star Baltic”

  1. Borrasca said

    Hmmm är Bingmans Wasa 38 Dennis Hardings gamla?

  2. Niklas said

    Det stämmer bra.

  3. Borrasca said

    Jaha ja, den har jag många minnen från……både framgångar och motgångar, en trist vecka i Gedser med haveri på vår väg till Kiel var nog det värsta. Gedser måste vara den tråkigaste gästhamnen i hela världen! Vill minnas vi kom tvåa i GR något år, så det kanske var det bästa även om vi vann race också. Duktig kille Dennis, och schyst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: