tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Åtta dagar kvar till Watski2star

Posted by Niklas på tisdag 20 maj 2008

Två båtar från Trosa Båtklubb finns på startlistan till Watski2star som startar nästa onsdag. Den ena av dem är den mörkblå Dehler 34 DD Rabalder, med Kjell Enbom och sonen Patrik Enbom. Dehlern är inne på tredje säsongen. Förra året vann Kjelle Landsort Race annars har det blivit tunt med segrar med den nya båten. Tidigare seglade han Cumulus och RJ 85 och prisskåpet hemma är nog tämligen fullt med små pokaler från tävlingarna runt Trosa. Finns det nån segling i Trosa-Södertälje som Kjell inte vunnit? Lidingö Runt-seger, flera Landsort Race segrar och Arkö Runt segrar finns i bagaget.
Förra året blev det debut i Gotland Runt, med egen båt. Han har hunnit med ett varv tidigare också.
Sonen Patrik, 26, tillhörde en framgångsrik grupp jolleseglare i Trosa som åkte runt och plockade goda placeringar. Calle Somp, Fredrik Orre, Björn Alm och Patrik låg ofta i topp i Sörmlands jolletävlingar. Men när han växte ur Optimisten blev det inte så mycket mer. Inte va han med pappa så mycket heller, inte för än för några år sedan. Numera seglar Patrik en del även med Calle Somp i Express (SWE 467).
I lördags blev det fjärde plats på TBKs kappsegling Notstickshällan Race. De seglade på två, med spinnaker för att öva lite inför Watski2star. En spinnakerstrumpa har införskaffats, annars har Enboms inte förberett sig på nått speciellt sätt. -Det är bara att köra, säger Patrick när jag pratade med honom efter prisutdelningen på Nostickshällan race.
Patrik har, precis som på Gotland Runt, lovat att försöka skicka lite rapporter direkt från tävlingen till Tangosailing.nu.

bb

Dehler 34:an Rabalder till vänster och Cumulusen Rabalder till höger.

Kjelle fyller för övrigt 52 just i dag den 20:e maj. Grattis!

Annonser

Ett svar to “• Åtta dagar kvar till Watski2star”

  1. Kjell Enbom said

    Tack!
    52 år var det, och känner mig som 38!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: