tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• 7 dagar kvar till Watski2star

Posted by Niklas på onsdag 21 maj 2008

Hur svårt kan det vara igentligen? Ja, det är en fråga som Simo Ryhänen ställer sig när det gäller SSF och LYS-certifikat. Om en vecka ska Qinoa med Simo Ryhänen och Maja Björkqvist starta i Watski2star och ännu har de inte fått något LYS-certifikat. ”Vi har inte fått något LYS-tal än, trots ett par påminnelser och ”tjat”. Lämnade in ansökan i mitten av mars. Hur svårt kan det vara egentligen?” säger Simo. Hur svårt kan det va? skriver även Peter Gustafsson på Blur.se i samma fråga.
Simo och Maja är den andra båten från Trosa BK som seglar Watski2star, den första Rabalder med Kjell och Patrik Enbom skrev jag om i tidigare inlägg. Precis som Kjelle har Simo en hel del topp-placeringar under 80- och 90-talet i tävlingarna runt om i Södermanland. Till en början var det en gul Allegro 27 sedan blev det Comfortina 32, på senare år har det blivit mer tursegling och långseglingar och då passar HR-båtarna utmärkt. Stabila båtar som samtidigt seglar alldeles utmärkt. Först blev det en HR 34 men den är nu bytt till en HR 342. Vad gäller seglingsegenskaperna med rullstor säger Simo så här: ”HR säger att den är snabbare än den gamla, men det finns ju inte genua till den så lättvindsegenskaperna är nog inte de bästa. Vi har märkt att vår rullstor har dåligt drag då det blåser lite. Denna i kombination med enbart fock är inte så kul på vindfattigt öppet hav. Men vi njuter ändå av rullstoren. Focken är sydd för 6 m/s för att fungera då vinden ökar lite.” Men det är inte rasultatet som är det viktigaste, utan det är en kul grej och en utmaning säger Simo, men jag tror nog att tävlingsdjävulen kryper fram så snart startskottet smällt av.
Jag frågade Simo om han kommer att spöa Enboms i Watski2star, och jag fick svaret ”Hur vi än seglar så kommer vi inte ha en chans mot Enbom och hans gelikar. Kjell har faktiskt sagt att ifall han ser oss ligga i Visby då han kommer dit så vänder han i inloppet och åker hem. Du råkar inte känna någon med en HR342 i Visby….? 🙂 ”

Vi önskar väl Simo och Maja lycka till och ser fram mot att följa dem på Watski2star.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: