tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Hinner de fram?

Posted by Niklas på fredag 30 maj 2008

Vinden är fortfarande väldigt svag i Kalmarsund och enligt de prognoser jag har kollat kan det om möjligt bli ännu sämre vind natten till lördag. Några båtar har fortfarande en bra bit kvar till Borgholm. Det gäller vissa tidsbegränsningar i Borgholm. Senaste målgång 24.00 ikväll och senaste start är 01.00.

Sitter och kollar på webcameran från Borgholm. Ibland rör sig inte ens flaggorna utanför Strand Hotell… På positionskartan ser jag att det inte går nått vidare bra för Simo i sin HR 342. First 27.7:an har seglat förbi igen. Kanske är det bättre vind närmare land. Firsten ligger väldigt nära Ölandskusten enligt kartan.

Enligt uppgift i pappersupplagan av Södermanlands Nyheter är etappen mot Oxelösund förlängd för att båtarna inte ska gå i mål för tidigt!! Frågan är om det var så smart? Visserligen kommer trimaranen HiQ att gå i mål när som helst men sedan är det lååångt till övriga deltagare. Föresten…gäller inte förlängningen flerskrovsbåtarna? HiQ gick raka vägen till Oxelösund utan att passera Landsort som enligt uppgift ska vara nytt rundningsmärke.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: