tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Tufft schema för SM-seglarna

Posted by Niklas på tisdag 3 juni 2008

På torsdag startar ORCi-SM. Tidsprogrammet för seglarna ser minst sagt tufft ut, speciellt med tanke på kommande väder. På fredagen ska FEM kryss/läns-race avgöras på vattnen utanför Sandhmn. Det vill till att det inte blir allt för många omstarter, och att det blir vind. På lördagen är det två kryss/läns-race, ett ”kort” havsrace och start för det ”långa” havsracet. Det blir inte många minuters vila mellan racen antar jag. Skulle tro att detta kompakta schema beror på att man vill ha så få dagar som möjligt, för att få fler deltagare. 28 båtar är anmälda och för mig ser det ganska ovisst ut. IMX 40:an Du Soleil tillhör säkert favoriterna liksom DataCom, Sinergia 40. Men sedan finns det många som kan vara ned och slåss om tätpositionerna. ”Småbåtarna” brukar ha svårt på SM, men några outsiders finns det. Linjett 33:an Flamman från Norrtälje kan nog överaska. Även Trosa Båtklubb har ett litet inslag med på årets SM. Harald Axling med X-332:an Axile är medlem i klubben, men bor och seglar för Strängnäs. Hans Lundén, även han TrBK-medlem har fått äran att kliva ombord och segla med Harald under SM. En gång i tiden var Hasse och Harald bittra konkurrenter på banorna då de härjade som värst i Comfort 30-klassen på 70-talet. Jag tror Hasse var först för det mesta på den tiden. Ombord på Axile finns även min flytväst vilket säkert kommer att ha en avgörade betydelse för utgången av denna regatta 😉

I mån av tid så kommer Harald med besättning att rapportera till Tangosailing.nu under regattan. Finns det andra som vill och kan bidra med lite rapport och bild så använd er av mailadressen överst på denna sida, eller skicka SMS/MMS till min mobil: 073-9466699.

Förhoppningsvis är det även några av deltagarna som använder sig av Sailplanner, och som kan dela ut sina positioner via nätet. Då kan jag sitta vid min dator och ha koll på er…

Annonser

2 svar to “• Tufft schema för SM-seglarna”

  1. Micke said

    Dehler 44 charaza kan nog visa framfötterna om det trots allt blr lite vind. på båten finns bland andra besättningarna från expresserna 712,305 & 223. Styr gör omväxlande Martin Fridh o Ronny Gustavsson, rutinerade bankappseglare högt rankade i expressklassen.. Boysen kör storbåt i år men väntas vända tillbaka till expresserna efter Gotland runt..

  2. Clas Horn / clash2 said

    Hej!
    Det värmer i hjärtat att en Norrtälje-båt nämns i dessa sammanhang! Flamman har jag fajtats med på Linjett 32-tiden, då vi hade H-båt. Några av dem har ju oxå varit med på Holmen Papers äventyr runt om i världen!
    Lycka till, Lindgrens!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: