tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Hoburgen närmar sig

Posted by Niklas på måndag 30 juni 2008

30 juni – Kl. 18:00. HiQ har passerat Östergarn och forsar fram mot Hoburgen. Start börjar de varva GR-Open-båtarna! Vinden har nu börjat vrida mer mot väst och därmed blir det till att segla mellan stenarna längs sydöstra Gotland om man vill hänga med konkurrenterna. X-95:an Index rapporterade rundning av Östergarn 14:30 och har klättrat 31 placeringar sedan Fårö, och ligger på 24:e plats. Nu ska man tänka på att varken Fårö eller Östergarn är någon igentli rundning utan mer en passering och därför kan båtarna vara utspridda en del i sidled vilket kan göra att placeringarna kan slå lite konstigt. Rundningen vid Hoburgen ger en bättre koll på läget.
I Classic-klassen, som bara seglar till Salvorev och tillbaka hade 12:an Clipper 4.8 Nm kvar till mål för några minuter sedan. Trosabåten Atena har brutit.
I Grand Open-klassen har två båtar passerat vid Visby och tyska Morning Glory leder där före Ericsson. I X-35-klassen ledde nu Audi R10 vid passeringen av Östergarn. R10 är den båt med de manliga alpinåkarna ombord och Johan Dehlin som rorsman.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: