tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Spurten har börjat

Posted by Niklas på tisdag 1 juli 2008

1 juli – Kl. 08:10. De flesta båtar har passerat Hoburgen, och större delen av de som har med tätstriden i sina respektive klasser har passerat vid Visby. Här kommer en lite sammanfattning.

Bland SeaCart 30:orna i Multi 30 Open har två brutit, dels greken och så UBS efter lite dramatik där det började brinna ombord och besättningen plockades upp av en medtävlare. Leder vid Visby gör Mortica med Anders Arnborger, men bara med sex minuter före Knot med Pontus Johansson. Dessa båtar har även passerat vid Goska Sandön men några rapporter på det finns inte.

I klass X-35 har täten passerat Visby och kampen är tät mellan Audi R 10 och Audi R 8. Vid Hoburgen skiljde en minut, vid Knolls grund saknas rapport på R 8 och vid Visby skiljer sex minuter. ”Råttan” jagar vidare…

I klass ORC int C är inget avgjort. IMX 40:an Du Soleil leder med sex minuter före Birgitta, även det en IMX 40. Men då saknas rapporten på Falubåten Banken Bar som låg tvåa vid Knolls grund. Även de närmast bakom, Max Matthiessen, Aida och den gamla Anahita har tätkänning.

I klass ORC int D är det mycket X-yachts, men i täten är det en finns One Off-båt. Finska Prospect Of Whitby har haft ledningen sedan Östergarn, och vid Visby var ledningen 23 minuter till X 332:an Lady X med Mikael Algvere vid rodret. Bakom den lurar även Elixir och Perfect Excuse.

I LYS C har bara tre rapporterat rundning vid Visby, men ute vid Knolls grund hda Zelma, Arcona 400 med Johan Zelman täten. Tvåa var ytterligare en Arcona 400, L´Arc med Lisa Fredriksson. Addnature.com även det en Arcona 400 innehar tredjeplatsen. Mellan Zelma och LÁrc skiljde bara en minut drygt.

I LYS D har TBK-båten Rabalder haft täten från start till Hoburgen, men nu verkar de ha tappat fart. Vid Visby har Scampin Boj-boj tagit täten och Linjett 37:an Acella ligger tvåa. Men de första har redan rapporterat vid Sandön och där har finska Swede 55:an Alda passerad Acella. Vad gäller Valdemarsviksbåten Index med min bror Jesper ombord så har de passerat vid Visby som 27:a. Hård halvvind är ju inget en X-95:a trivs i.

I Grand Open, de stora båtarna, har ju tyska Morning Glory brutit, och även Datscha har brutit. Tyska båten med det enkla namnet Norddeutsche Vermoegen H. har täten. Medan jag sitter här och skriver hinner ju resultaten ändras… I klass

IRC C har Claes Brunnhage med sin Archabault 35 Wait And See en knapp ledning före finska Cabernet som är en Archambault 40. Per Lindforss med Serendip jagar hack i häl.

I IRC D är det en tuff kam mellan Pronavia 38:an Ellvan Swedestar 370:an Eminenta. Tolv minuter skiljde båtarna åt vid Visby. Estniska Deborah Rodrigues, First 34.6 är ochså med i leken och bara fem minuter efter Eminenta.

I klass ORC Club C är det finska Stella, en Finngulf 37 som har kommandot Swan 46:an Wafi.

I ORC Club D är Grand Cru ledare före en namnlös Grand Soleil 40 med Nils Henriksson vid rodret. Båtarna seglar nu norrut med vinden något för om tvärs, men frammåt eftermiddan/kvällen börjar det sannolikt vrida för att tillslut blåsa nordligt. De som inte hunnit i mål då får alltså slita med lite mera kryss.

KSSS resultatsida är för övrigt riktigt seg just nu.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: