tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Arkö Runt

Posted by Niklas på måndag 25 augusti 2008

Arkö Runt seglades i helgen. Fram på dagen dök solen upp bakom molnen och vinden blåste på ordentligt från norr. 70 båtar kom till start vilket är långt ifrån rekordåren på 80-talet då det var runt 300 båtar.
Segrade gjorde en båt som inte borda ha varit med…eller? Först skriver man i inbjudan att tävlingen gäller från LYS 0.90 och uppåt. Sedan ger man dispens till en båt med lägre LYS-tal. Och så vinner den… Det kanske fanns fler med låga LYS-tal som hade velat vara med bara de visste att man kan få dispens. Nästa år kommer pappa och jag med hans nyrenoverade Monark 44 😉
Segrare blev i alla fall Jan Dahlhäll i en Triss Norlin före en Jacobsson med en A22. Micke Lövgren med fru blev trea i sin 606.
För TBK-seglarna gick det väl sådär…Torbjörn Blomberg blev bästa TBK-båt med sin X-99 på 23:e plats. Det var för övrigt en tuff intern kamp mellan X-båtarna. Torbjörn blev slagen av Harald Axlings, X-332, med två sekunder och 22 sekunder efter Torbjörn följde Valdemarsviksseglaren Claes Falk med sin X-95 där för övrigt min bror Jepser seglade med.
Enligt uppgifter lämnade en annan Valdemarsviksseglare in en protest mot en Sveakryssare där besättningen ska ha hängt utanför båten i ett fall, liknande trapetssegling. Bilder fanns tydlingen, men ingen båt är enligt resultatlistan diskad.
Övriga Trosabåtar på plats va Kjell Enbom med sin Dehler 34 på 29:e plats och Anders Kristiansson med sin Lady Helmsman på 49:e plats.

Arkö Runts hemsida >>>

Annonser

Ett svar to “• Arkö Runt”

  1. mats said

    å gissa vem som styrde ”vinnarbåten” 🙂 . vi kunde gott ha kört på 0,90 åxå

    jag tycker att dom kunde tillåta ALLA båtar att vara med. även jollar och små katamaraner. sätt bara en minimilängd som på tjörn runt, typ 4,5 meter. då slipper man ju t.ex monark 44.
    jag tror att det skulle komma fler båtar då. när det ändå är så få som ställer upp så måste det väl vara bättre att låta ALLA båttyper vara med, för att då kanske få fler deltagare? eller har jag fel som vanligt?? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: