tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Sista onsdagsseglingen

Posted by Niklas på torsdag 28 augusti 2008

Allting va sig likt även denna onsdagkväll. Samma båtar, samma vind, regn och samma vinnare. Den lilla snabba Albin 78:an Susanna tog sin tolfte? raka seger. Vinden blåste som vanligt från sydväst, ungefär 3 m/s. Vi slörade ut förbi Naggen och upp mot Doftskär. Owe Johansson, single-handed och med fock mot genuaseglande Jose Paavola i varsin First 35s5. Owe var först till Doftskär trots sin mindre segelyta. Paavola var dock bara någon båtlängd efter. Albin 78:an med Lundén/Qvarnström jagade strax efter. Den andra Albin 78:an med Fredrik Modahl och Thor Rölvåg har fått upp farten ordentligt och jag hade all anledning att vända blicken bakåt för att se var de höll hus.
Vid rundningen av ön Doftskär har vi lärt oss att lä sträcker sig väldigt långt ut från ön, och många gånger avgörs hela seglingen just här. Paavola tog en stor sväng ut och passerade Owe och jag tyckte att vi på Albin 78:an hade bra fart och lade ytterligare meter bakåt till Modahl/Rölvåg. Beason 31:an med Reijo Blomkvist tycktes tappa ordentligt här.
Regnet strilade ner, men jag blev nog mest blöt om fötterna när jag hängde ut på relingen. Även en Albin 78 ska seglas plant.
Owe och Paavolas kamp gick vidare på kryssen förbi Svarthäll och in mot Fågelöfjärden. Tillslut gled dock Owe förbi strax innan mållinjen. Modahl/Rölvåg knaprade in lite på vårat försprång när vi passerat Svarthäll. Det kändes som de gick både högre och fortare. Jag har lite svårt att komma överens med Quantum-genuan. Trots mastlutet är skothornet säkert 40 cm över däck och det är möjligt att jag skotar för hårt. När vi passerade in mot Fågelöfjärden ryckte vi loss igen och avståndet bakåt blev hela fem minuter. Den tolfte (tror jag) raka segern för båten var kassaskåpssäker. Owe blev tvåa, Modahl/Rölvåg knep tredjeplatsen strax före Paavola och Beason 31:an som säkerligen vill ha lite mer vind blev femma.

Tack för i år! Nu återstår bara Höstseglingen på TBKs program. Klicka på länken överst i den högra menyn för att komma till mer info om den seglingen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: