tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Jolleseglare vann SörmlandsMästaren.

Posted by Niklas på måndag 22 september 2008

I helgen seglades Södermanlands Seglarförbunds inbjudningstävling SörmlandsMästaren. Här följer en rapport från Jan Hallberg:

”Lördagen den 20 september seglade 7 Sörmlandsbesättningar  i varierande åldrar om att få kalla sig Sörmlandsmästare i segling. Vattnen utanför Nävekvarn bjöd på lätta och lite vridiga vindar och hemmaseglarna visade sig bäst på att hitta de rätta vägarna. Dagen inleddes med tre grundomgångar och ett återkval och redan då kunde några favoriter urskiljas. Efter de avslutande semifinalerna och finalerna stod det klart att en av dessa också vann guldfinalen, nämligen seglingarnas yngsta deltagare,Erik Lindén och Robin Nilsson från Nävekvarn. De är 10 respektive 12 år och hade fått ett ”Wild card” in i tävlingen.Tvåa blev Gunnar och Ingemar Thunberg NQBK och trea kom Micke och Anna-Karin Lövgren från OXSS. I silverfinalen vann Niklas Landin och Stefan Kindeborg från NYSS före Leif och Eddie Klemets från Torshälla. Övriga deltagare var Andrea Fredriksson och Karl Lindersson från Fiskeboda samt Hans Lunden och Jan Lindmark från Trosa. Härliga seglingar i ett för denna september ovanligt varmt och skönt väder.”

Även en av Trosa Båtklubbs representanter i tävlingen, Hasse Lundén berättade att det var en mycket trevlig och kul tävling, och arrangemanget var bra. Jag skulle dock tro att tävlingsmänniskan Hasse gärna skulle ha placerat sig lite bättre. Hoppas nu att det blir en fortsättning på denna tävling och framför allt lite fler deltagare från de olika klubbarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: