tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Telefonica Blue vann dagens In-port-race

Posted by Niklas på lördag 4 oktober 2008

Så har Volvo Ocean Race börjat, ja, det är ju inte för än nästa lördag båtarna lämnar Spanien och Alicante. I dag seglades ett In-port-race bestående av två race. Båda racen vanns av Telefonica Blue med Bouwe Bekking som därmed tog de fyra första poängen i VOR. Telefonica Black slutade tvåa efter platssiffrorna två och tre. Ericsson 4 blev fyra och Ericsson 3 blev sjua. Ericssonbåtarna imponerade knappast men man kanske tar det lite lungt så här en veckan innan den ”riktiga” starten. Att göra som Delta Lloyd och team Russia, krocka med skador som följd är ju inte så bra med bara en vecka till starten.
I andra racet strulade båda Ericssonbåtarna till det en del och blev väl efter en bit redan från start. Puma startade i andra racet med Code Zero-seglet på kryssen, och det gick förvånansvärt bra. Puma höll undan hela första kryssen, men passerades på andra. Green Dragon försökte på andra kryssen med samma sak och valde att segla med Code Zero men tappade då ordentligt. Jag tror det skiljer mycket i segeldesign mellan de olika teamens Code Zero-segel.
Ryska båten såg ut att gå riktigt illa på kryssarna men faktist riktigt bra på undanvindarna.

Att följa seglingarna live på nätet gick alldeles utmärkt. Live tracking med all data samt live-TV. Det såg rätt skönt ut på bilderna från Alicante.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: