tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• De blå spanjorena knep etappsegern.

Posted by Niklas på måndag 22 december 2008

VORIdag på eftermiddagen svensk tid gick större delan av VOR-flottan i mål i Singapore. Avslutningen på den heta etappen mellan Kochi i Indien och Singapore plev spännande. Ända sedan infarten ner i Malackasundet har båtarna turats om att inneha ledningen. Telefonica Blue, Ericsson, Puma och Ericsson 4. För det mesta var vindarna mycket lätta men det växlade snabbt. Rätt som det var dånade någon båt fram i 25 knop för att några minuter senare glida fram i ett par knop. Ericsson 4 och Telefonica Blue hade på måndagförmiddagen så lätta vindar att ankaret åkte i havet för att inte driva åt fel håll.

Kl. 14:51 (UTC) passerade så den spanska blå båten mållinjen som segrare. 17 minuter senare knep amerikanska Puma andraplatsen med bara en dryg minutes marginal till trean Ericsson 3, som i sin tur endast hade 40 sekunder till godo på sina teamkamrater i Ericsson 4.

Nu väntar ett längre uppehåll med jul och nyårsfirande innan det är dags för nästa start som är In-port-racet i Singpore den 10 januari.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: