tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• wwwTANGOSAILINGnu tappar på Sailonline-rankingen

Posted by Niklas på torsdag 8 januari 2009

SOLKonkurransen har hårdnat på den virtuella seglingstouren Sailonline. Deltagarna har blivit betydligt fler och flera av dem använder sig av routingprogram som hjälp. Samtidigt har väl jag haft lite annat att tänka på och försökt sova lite mer på nätterna 🙂 Efter att nu ständigt legat i topp, på den inofficiella rankingen, så har wwwTANGOSAILINGnu halkat ner till andra plats bakom framstormande Kullaviksseglaren Nightmare. Även trean, tyska Brainaid ligger nu farligt nära, och Brainaids routingprogram verkar ha visat vägen bra de senaste racen. I det senaste racet var ”Tango” med hyggligt men efter en liten chansning på slutet, samt lite för mycket sömn tappade jag till 17:e plats. En placering många skulle vara nöjda med, dock inte jag. På lördag blir det revanch! Klockan 06.00 startar Singapore Inport-race. Ser ut att bli lättnavigerat i början, sedan blir det till att låta bli att sova när gippandet och navigerandet börjar på lördagkvällen.

Annonser

4 svar to “• wwwTANGOSAILINGnu tappar på Sailonline-rankingen”

 1. Jesper said

  Revanch! This race is mine… :):):)
  /Jepsom

 2. Patrick said

  Vet du vilka routingsystem som används? Jag testade med Sailplanner en bit på inportracet men polardiagrammen skiljer sig ju åt så jag övergick till att köra på känsla (bra sätt att träna upp känslan på kanske?) men hur tänker ett proffs som du?

 3. Niklas said

  Några använder Sailplanner. Tysken Brainaid använder sig av ett egenutvecklat program. Själv har jag Sailplanner i min dator och använder det då och då, mer nu på senare tid då jag märkt att fler och fler använder sig av routingprogram. Jag har ju en gång i tiden betalat för mitt SP så jag kan ju uppdatera polardiagrammen.

 4. Patrick said

  Ok. Jag kör Expedition själv på somrarna så jag är lite osugen på att betala för ett program till, men kanske är det just det som är lösningen då jag i Expedition inte har kartorna för t.ex. Leg 4. Antar att man får trixa lite för att få fram ett bra polardiagram ur SOL då inte själva tabellen är tillgänglig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: