tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Sörmlands jolleseglare har vaknat

Posted by Niklas på tisdag 14 april 2009

Jag fick i morse i min mailbox ett litet bidrag till hemsidan. Leif Klemetz, Torshälla hade skrivit och fotat ihop ett litet reportage från jolleseglarnas påskläger i Oxelösund, här följer det:

Det är nu en årlig tradition att våra mellansvenska jolleseglare samlas i Oxelösund för att förbereda sig inför den kommande säsongen. Som traditionen påbjuder så är det alltid fina förhållanden i Oxelösund. Förra årets hårdvindsträning var till denna Påsk bytt till lättvindsträning. De mer erfarna seglarna hade nog önskat sig några sekundmeter till, men för årsdebutanterna var det perfekta förhållanden.

Tjugo pigga ungdomar fördelat på Optimister och E-jollar, mötte upp tränare Per Gustavsson på Långfredagens morgon. Till sin hjälp hade Per anlitat två säkra kort i Oskar Kowallek och Tessan Antman.

Långfredagen bjöd på strålande solsken och 2-4 sekundmeter. Samling 10.00. Segling till 16,00. Fysträning och brännboll på kvällen och ett himla hålligång i klubbhuset. Läggdags kl. 22,00 under protest.

Påskafton, samling 09.00. strålande solsken och 2-4 sekundmeter. Segling till 16,00. Innebandy och klättervägg på kvällen.
Inte så mycket hålligång klubbhuset. Läggdags kl. 22,00 ,lite protester.

Påskdagen, dimma men hygglig vind. Samling 09.00. Segling inne i hamnen hela dagen.
Soft filmtajm på kvällen. Läggdags 22,00. Inga protester.

Annandagensmorgon var blygrå med femtio meters sikt och slokande flaggor. 30minuters extra  sovmorgon anbefalldes. Sedan lättade dimman och lite vind kom så det var bara att rigga på och sticka ut. Den otroligt prestigefyllda Påskcupen, där 1.a pris är en valfri kryssning i Oxelösunds hamninlopp med egen jolle, skulle ju avgöras idag. Johannes Cederholm SäSS, E-jolle och Eddie Klemets JKV, Optimist blev årets Påsktuppar. Förlåt, Påskcupar.

Mot sena eftermiddagen styrdes kosorna hem mot KSSS, JKV,  NySS osv, med trötta men nöjda ungdomar.

Förutom ett stort tack till Per Gustavsson som arrangör vill vi även tacka Oxelösunds SS för upplåtande av det fantastiskt fina klubbhuset och PA-Catering som ordnade med kulinariskt käk och service under dessa fyra dagar. jolle_easter02Videofilmning och genomgång med några E-jollar. Erik Halvarsson, Martina Thörn, Patric Jacobsson, Oscar Forsberg och Hannes lyssnar uppmärksamt när Per visar och berättar.
jolle_easter01Några 606:or kom och hälsade på en dag i inne i hamnen.jolle_easter031Killar och tjejer, småttingar till basröstgrabbar, intresset för segling förenar.
Johannes, Cissi, Sofia ,Eddie Patric och Linda diskuterar nya kappseglingsreglerna.
Trodde ni va…
//Leif Klemetz

Tack Leif för ditt bidrag. Jolleseglingen behöver all hjälp att synas. Annan segling också för den delen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: