tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Optimister på läger

Posted by Niklas på torsdag 30 april 2009

Åter igen har Leif Klemetz bidragit med text och bild för att visa att jolleseglarna håller igång. Denna gång har det varit ett regionläger i Oxelösund. Det är tydligen ful fart på jolleseglarna. Hoppas att alla dyker upp i Trosa den 16 augusti, på Lions Kanna.

Nyligen var det påskläger och i helgen 25-26 April hade regiontränarna Per Gustavsson och Charlie Ekberg kallat till samling i Oxelösund. Denna underskattade pärla för seglingsträning. Här är det så gott som alltid seglingsbart. Oftast finns det vind att hitta och skulle sydosten ryta i på sitt värsta humör kan man alltid segla i inre hamnen. Denna helg hade vädergudarna tagit fram stora solskenet och den lilla vinden. Tjugotre laddade optimister räknades in på lördagens morgen. En hel del kända ansikten och några nya från klubbarna runt Stockholm. Återväxten ser bra ut nu när 94:orna gör sin sista säsong i optimisten. Lördagens förmiddag bjöd startträning i lättvind. Efter lunchen brallade det i så eftermiddagspasset blev tufft för en del. Hårdvindskryssar och länssurfning nöttes hårt. Många var riktigt svettiga vid återkomsten vid 16-tiden. Söndagens prognos var strålande sol och 2-4 sekundmeter. De som inte smort in näbbarna med solkräm på lördagen gjorde det frivilligt på söndan. Förmiddagen ägnades åt slörar och tajta rundningar. Eftermiddagen ägnades åt ta sig ur taskiga lägen och kunna segla upp sig. Ett pass med mental träning hanns med på Söndagen. Per och Charlie pratade om positiva och negativa tankar och vilka konsekvenser och effekter man får av det. Det är ju väldigt viktigt så man tänker på rätt sak i rätt ordning. Som vanligt lägger man även in strategi och taktik tips i genomgångarna. Lördagskvällen var som en ljummen sommarkväll så här i mitten av April så det blev alltså uteträning nere vid kanotklubbens stora gräsmatta. Fullt ös med stoj och hålligång. Vem som vann alla matcher i Parfotboll och Doppboll vet nog ingen. ” Mitt lag vann. Nähä! Mitt lag vann ju!!” Alla var väldigt övertygade om just deras lag vunnit så jag tror att alla var nöjda med de slutresultaten. En helg går fort när man har roligt och Per och Charlie gjorde som vanligt ett kanonjobb. Vid avresedags kom en liten kille fram till undertecknad och tackade för den goda maten. Jag instämmer helt och skickar tacket vidare till kocken på PA-Catering.jolle090421_1Jodå, där ute någonstans på havet tränar ett gäng optimister. Se vad fint SWE 4222, tredje båten från höger, jobbar med överkroppen och parerar vågorna.


jolle090421_2Ett gäng sjysta seglarkompisar och en fotbollsmatch i solnedgången. Det finns sämre sätt att tillbringa en Lördagskväll på. Eller hur.

jolle090421_3Looka vad vi kan! Estrid, Jocke, Oscar och Erik övar balans. Det är inte så enkelt som det ser ut. Prova själva får ni se.

jolle090421_4-du och jag Filip.
-du och jag Eddie, det vet du. Låt dom ha sin dumma boll för sig själva…
( är man målvakt i Parfotboll har man alltid någon att prata med )

jolle090421_5-Jahadu Charlie, vad ska vi hitta på nu då?
-Vet inte, dom verkar ju kunna allting redan…

//Leif Klemetz

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: