tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Nya Expressroder hos Finessa

Posted by Niklas på fredag 8 maj 2009

På väg ner till båtklubben idag blev det en liten avstickare in på Finessa. Rickard ropade in oss, de hade ju 50% på allt i butiken. Jag passade även på att kolla hur det gick med framställningen av luckgarage till Expressen.
På Tango, som de flesta Expresser rinner det in en del vatten genom ruffluckan. Ett luckgarage skulle avhjälpa en del av problemet så ett sånt har vi önskat en tid. Saker och ting tar dock tid på Finessa, men nu verkar det vara på gång. Ett nytt luckgarage såg jag och formen var förberedd för ytterligare ett, och Rickard lovade oss ett nästa vecka. Passade även på att kolla in roderfromarna och det allra första Finessatilverkade Expressrodret. Såg fint ut. Vill ha! Hoppas vi får in några fler rätt på V75 i helgen då….

roderform

Nya välputsade formar för Expressroder. Made by Finessa!

roder

Ett alldeles färskt roder till en Express någonstans i Sverige.

© Foto: Niklas Qvarnström

Jag kan också avslöja att Finessa inom kort kommer att påbörja en stor ombygnad av sina lokaler nere vid hamnen. Som många vet så har lokalerna flera gånger drabbats av översvämningar när vattennivån stiger i Östersjön. Sånt ställer naturligtvis till stora problem i produktionen och nu kommer det att bli en ordentlig ombyggnad i flera etapper med en skyddsmur runt den nya byggnaden. Finessa har även byggt en ny lokal uppe i industriområdet som främst används för förvaring av båtar, men i nödfall kan man flytta delar av produktion dit vid eventuella stora översvämningar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: