tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Alla mot Hasse…

Posted by Niklas på fredag 15 maj 2009

notan

I morgon lördag är det dags! Årets första kappsegling i Trosa, och för oss på Tango. Och den stora frågan är ju; vinner Hasse Lundén/Janne Lindmark igen? Eller ska någon lyckas slå dem? Förra året vann de alla race de startade i. 12 segrar i Trosa samt klasseger på SBS Askö Runt och om jag minns rätt vann de även Järnas Brunskärssegling. Den båt som var närmast att slå den snabba Albin 78:an var Tango. För ett år sedan på Notstickshällan Race var vi sju ynkliga sekunder från att vinna, och det efter en jättemiss där vi helt enkelt missade en rundningsboj i samband med en strulig spinnakernedtagning. Vi var två ombord då. I år har vi toppat besättningen med min arbetskollega Mattias Ställborn, en stadig kille på runt 100 kg att ha på rejlen. Men vi har också i år ett högre LYS/SRS-tal att slåss mot.
Sju båtar är anmälda, men jag har svårt att se att nån annan än vi ska kunna utmana Lundén/Lindmark. Kjelle Enbom är väl den som närmast står på tur, men jag tycker inte att han fått nån fart på sin Dehler 34, i alla fall inte på kortare race. I år har Kjelle med sig den lurige Owe Johansson, ett team som naturligtvis inte ska räknas bort, men de är anmälda utan spinnaker, och om det blir svaga vindar så tror jag de får svårt, å andra sidan är det väldigt lätt att strula till det om man kör med spinnaker på en så pass stor båt på en så kort bana som Notstickshällan Race.
Jose Paavola hade en tung dag på Lidingö Runt förra helgen och är säkert revanschsugen nu. Till sin hjälp har han tagit ombord den tidigare Expresseglaren Thor Rölvåg och Thors dotter Maria. Med lite flyt, och inte allt för hårda vindar kan nog Team Paavola slåss om en topplats.
De tre andra, Erik Karlsson, Bavaria 37 C, Reio Blomqvist med Beason 31 och Bert Johansson med Solvigg 26 tror jag inte har någon chans på topp tre. Väderprognosen för morgondagen tyder på sol, men ingen värme. Svaga vindar mellan nord och ost. Vindstyrkan varierar just nu på olika prognoser mellan tre och tio meter. Ju mindre, desto bättre för oss.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: