tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• High five!

Posted by Niklas på tisdag 19 maj 2009

watski2star_09För några månader sedan, i slutet på november, blev jag lite överaskad när jag såg Mattias Skatteboes namn på listan över anmälda till tävlingen Watski2star Baltic. Jag visste ju att han kunde segla, men jag förknippade honom mer med att glida runt lite avslappnat i en RJ 85 på Arkö Runt, och inte i en tuff havskappsegling som Watski2star.
Jag känner väl inte Mattias så värst väl, men jag har träffat honom några gånger, dels i Oxelösund på Arkö Runt, men också genom jobbet då han sysslar med datorer och har lite support hos oss på Trosa Tryckeri.
Jag drog iväg ett mail där jag ställde lite frågor inför den stora utmaningen. Och visst var det så att han inte har så stor kappseglingserfarenhet. Sex, sju gånger har det blivit Arkö Runt, bland annat i en RJ 85 som han ägde tillsammans med Stephan Engström som han nu ska segla Watski2star tillsammans med.
Hobie33Sedan berättade Mattias att han seglat en säsong i USA i en kappseglingsserie på en Hobie 33, en av Hobies få kölbåtar. Där seglade han tillsammans med Eric Witte som även var konstruktör till Hobie 33:an. De körde två gånger i veckan och det slutade med att de vann hela serien.
När det nu gäller Watski2star har Mattias och Stephan inte målsättningen att vinna, men övre halvan ska de hamna på skriver Mattias. Han skriver också ”Vi vet dock att vår målsättning är förhållandevis hög om man tittar på vår erfarenhet. För att nå dit så är vår taktik att försöka slita så lite på våra kroppar som möjligt så vi kan vara så frächa vi kan hela racet. Vi hoppas då att vi ska slippa dumma och korkade beslut för att vi är för trötta.”
Båten de seglar är Stephans SwedeStar 370, High Five. Båten är bra utrustad med fräscha segel, och Stephan känner också konstruktören Håkan Södergren, så några trimningstips har han säkert fått .
”Jag gillar utmaningar som framför allt är på lite längre tid. Det passar mig att kanske inte prestera till 110% en kort tid utan mer att hålla en rimlig hög nivå under längre tid. Det blir ju helt andra kvalifikationer som går åt då, inte bara segling och trim.”

Om en vecka, drygt bär det av. Troligen finns jag på plats med dator och mobiluppkoppling för att blogga live från starten. Förhoppningsvis kommer jag sedan under tävlingen att få direktrapporter från några av de tävlande.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: