tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Om en vecka är de på väg

Posted by Niklas på onsdag 20 maj 2009

watski2star_09Nu, i skrivande stund på onsdagkvällen är det mindre än en vecka till start på Watski2star Baltic. I första startgrupp, klockan 16.00 startar Index, en X-95 med hemma hamn i Valdemarsvik. Ägare och skeppare är Claes Falk. Han har bara ett mål, att vinna. Den andra halvan av besättningen är min bror Jesper. Han har seglade några race med Claes på Index under 2008, bland annat Gotland Runt, en segling som gick både upp och ner.
Jesper har seglat åtta GR, men för båda dessa seglare är det debut på Watski2star. Båten är topputrustad med bra segel och senaste navigationsutrustningen. Maten består mest av ”torrfoder”. Men hur är det med besättningen? Jag pratade med Jesper i tisdagskväll, och jag fick frågan: ”Vill du segla?” Va dårå? Då berättade han att han kraschat på in-lines och hade j.vl.gt ont, och skulle undersöka skadan idag onsdag. Hur det har gått vet jag inte, men känner jag honom rätt är det inte mycket som stoppar honom från att kappsegla.
Jag minns en Expresstävling på ”Baggen” för cirka 15 år sedan. Det blåste tufft, regnade och haglade. I indexen gippsväng strax innan start råkade han ha huvudet i vägen för bommen…och så låg han där, utslagen, men räddad av mantåget. ”Vänta, jag måste fiska upp mössan”. Vi seglade vidare, och så även dagen efter. På måndagen uppsökte han läkare och beordrades vila i fem dagar, hjärnskakning.
Med rätt vindar, gärna kryss och spinnakervind tror jag att de har en god chans att slåss om segern i startgruppen.

Jag kommer naturligtvis att hålla kontakt med lillebror och om vädret tillåter ska det bli både bild- och textrapporter från Index.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: