tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Timmar till start

Posted by Niklas på onsdag 27 maj 2009

watski2star_09Det är onsdag morgon och solen har just gått i moln här där jag sitter några mil från Oxelösund. Bland seglarna pysslas det nog febrilt med förberedelser in i det sista. Många studerar väderkartor och försöker hitta nått positivt. Det blåser just nu 10 m/s i medelvind vid Landsort, och det lär öka fram på dagen.
Jag pratade med min bror Jesper på X-95an Index sent i går kväll. Då låg han och knaprade polly och drack coca-cola. Strulet med den trasiga generatorn verkar lösa sig, men fortfarande var det nått glapp i elsystemet.
Jesper gillade inte heller att jag skrivit på Blur.se att Index inte hade med slutsegern att göra. Och det förstår jag. Ställer Jesper upp i en tävling så kör han för att vinna. Men väderförutsättningarna är väl inte de bästa för en IOR-båt från åttiotalet. Dock finns det detaljer i vädret som kan gynna dem, som att de startar först och bakomvarande båtar kan få betydligt mer kryss ner mot Visby.
Läste på en Happys blogg, Farr 40:an, att de seglar utan styrhjälpmedel. Ingen autopilot alltså. Det kan bli rätt tufft på en Farr 40.
Startlistan har nu krympt till 98 båtar.

Just nu blåser det för övrigt 19 m/s i medelvind på västkusten. Håll i hatten!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: