tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Index klass-segrare

Posted by Niklas på lördag 30 maj 2009

Nu måste det vara klart. Det är dock fortfarande några båtar kvar, men ingen som kan stoppa klassegrarna i de nio klasserna.
Naturligtvis börjar jag uppifrån, med klass 1. Här är det fortfarande fem båtar kvar på banan. Den svaga vinden idag har drabbat många, men jag är ganska säker på att klass-segraren hade vunnit både etapp 3 och totalt i klassen även om vinden inte dött ut under dagen. Jag hade koll på avstånden tidigt i morse.

falk/jepsomTvå nöjda och trötta segrare i klass 1.

Segrare alltså: Index, X-95 seglad av Claes falk från Valdemarsviks SK och Jesper Qvarnström Trosa BK. Etapp-placeringarna fyra, tvåa, etta av elva båtar. Tvåa blir Novan Slaghöken seglad av Bergqvist/Luckander.
I klass 2 saknas en båt. Segrare är dock Spira, Avance 36 från Östertälje BK med Sundin/Berensson. Tvåa blir klubbkamraterna med Linjett 33:an Wild, Forslund Björk och trea, från Södertälje BS, Dehler 29 Funny med Anders Mathson/Niklas Svensson.
Klass 3: Här dominerar X-332 som tar de tre första platserna. Först trixie med Ekholm/Larsson, tvåa Andvinge/Björkholm och trea ice.net med Ryking/Jungstedt, och om jag ser rätt så tävlar de alla för samma klubb, Tyresö BK.
Klass 4: Här bröt åtta av femton båtar. Segrare är Peppar, en Cayenne med Geijer/Eriksson, tvåa Testa Rossa, en Tarac med Ekberg/Lundqvist och trea La Dolce Vita, Finngulf 33 med Lindstedt/Beskow.
Klass 5: Här vann förståss Svensson/Emmoth med Dehler 36:an Rut. Lika klar tvåa var Arcona 370 La Ganadora med Kull/Janmark och trea One-Off-båten Mithril med Borg/Levin.
Klass 6: Här blev det Oxelösundsseger genom Linjett 40:an Dreamline One med Lagerström/Jännebring. Tvåa Idelfix Too, Hanse 430 med Suhr/persson, och trea Xanadu, X-37 med Fredholm/Gustafsson.
Klass 7: Här segrade Södertäljebåten Aitutaki, Wasa 41 med Nyström/Enander, tvåa blev Euforia, J/120 med Bergström/Österberg och trea Wild Thing, X-35 med Sörqvist/Victorin.
Klass 8: Här segrade finska IMX 40:an JukeBox med Lindqvist/Lindström före den blankaste av alla, farr 40:an Happy seglad av Frogner/Hurtig. Trea blev Panache, First 44.7 med Odhe/Lundqvist.
Klass flerskrov: Här startade bara en: Ior, Corsair 28 med Beckert/Skogmark

Jag garanterar naturligtvis inte att dessa siffror är rätt. Förhoppningsvis kommer arrangören att få ut fullständiga resultat inom kort.

Och så här när det nästan är slut så kan ju jag tacka OxSS för den goda pytt i pannan och ölen samt det trådlösa nätverket jag lyckades koppla upp mig på utanför klubbhuset.

Annonser

2 svar to “• Index klass-segrare”

 1. LA said

  ???????????????
  090531
  Sista båt i mål. Välkomna åter nästa år /OXSS, WSS o OSS
  Mer resultatanalyser kommer senare

  Jag häpnar !!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Jocke said

  Grattis till grabbarna på INDEX, de vann rättvist och hade bättre gång i den stöka sjön efter starten i Oskarhamn och upp längs Öland…vi hade det jobbigt. Vi satsade sedan på högerkanten och väntade på ett ostvrid som aldrig kom… dåligt med vind under natten men de hade väl de flesta?

  Ett annat avgörande var när vi hittade ett vindhål och INDEX kunde skära närmare land och ha bra driv hela tiden. Vad som sades på Slaghöken då passar sig inte i text…

  Suverän bevakning, alla nära och kära har följt W2S via denna blogg, keep up the good work

  ///Jocke på slaghöken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: