tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Rut först i mål

Posted by Niklas på lördag 30 maj 2009

11.33 – Index är i mål. Tyvärr ser vinden ut att öka på vilket naturligtvis gynnar bakomvarande. Novorna ska dock inte vara något hot.
Nu måste jag ut på bryggan. Mer info senare.

11.17 – Nu är ett gäng på sju båtar inne på målrakan, tillsammans med ett norskt lastfartyg. En X-332, FF 36, Linjett 35, Dehler 34 och Index (X-95) och en Finngulf 33.

10.38 – Linjetten Wild, First 40.7 Wilda och så Skidbladner, First 36.7 har just gått i mål. Vinden pustar på någon meter igen, och ute vid udden på Beten ser vi fyra båtar. En av dem bör vara Index. En kan vara Linjett 35 Fresia. Vinden där ute är dock mycket svag. För Index del så har Slaghöken just rundat vid Gustaf Dahlén. Övriga i klassen har en bit kvar dit.

09.50 – Mithril tog vinden och forsar i mål. De tre andra ligger på vindkanten och balanserar. Och det är inte Index. Fick nyss rapport från dem att de just passerat Grässkären. Vinden därute är noll!
Här inne är det en fin bris just nu.

09.30 – Vinden har vänt. Sydligt och spinnarna är hissade. Ser fyra båtar vid Beten. Kan vara Wild, Wilda, Mithril och Index.

09.10 – Nu e det blankt på vattnet. En X-35 och J/120 stannade totalt strax nedanför oss, och blev passerade av en X-332, Trixie. Även Dehler 29 Funny är med just utanför målet. Nu drar det lite igen och båtarna sätter fart. På J/120 har de släppt ner genuan ett par meter på fallet, ser lite märkligt ut. X-35:an blir nog femma i mål strax före X-332.

08.30 – Farr 40:an blåser förbi Cayennen. Det är blankt på vattnet men den gör säkert 5 knop. Jag vill ha!! Farr 40 trea i mål. Cayennen fyra. Ser ut som vinden avtar lite nu, och vrider lite mer mot nord. Jag ser fyra båtar till vid Beten. Kan vara Funny, Mithril och en X-332 tror jag.

08.12 – Rut är i mål och just nu kommer en blå Arcona 370, La Ganadora mot mål. Det är kryss in mo hamnen, ett par meter per sekund och solsken.
Fick just rapport från Index som passerat Gräskären. De har haft hygglig vind hela natten, nordligt. Ostvridet har de inte sett skymten av.
Wasa 41 Autitaki är på väg in mot mål
Ytterligare båtar syns ute vid Beten.

Annonser

2 svar to “• Rut först i mål”

  1. Calle said

    KOM IGEN NU!!!

  2. LA said

    Det ser ut som Jonas Svensson & Andreas Emmot i Dehler 36 RUT vunnit hela tävlingen!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: