tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Tuff början på Sandhamn Open

Posted by Niklas på lördag 6 juni 2009

För havsseglarna som startade redan på fredagkvällen blev det tufft för många. Nordliga vindar på runt 12 meter och krabb sjö satte båtar och besättningar på prov. I LYS/SRS kom bara tio båtar i mål av 20 anmälda. Vann gjorde Sune Folgelberg med 54-fotaren Anthem. Det blev de stora båtarnas race då även tvåan tillhörde det största i startfälltet. Farr 50:an IT Resurs blev tvåa. Bland de som bröt finns My-X IMX 40, sjomanyachting.com Finnflyer 36 och La Ganadora Arcona 370.
I ORCi-klassen kom elva av sexton båtar i mål och segrade gjorde Du Soleil II en IMX 40. Tvåa blev en annan IMX 40 Birgitta. Helt nya Arcona 340 seglade in som sista båt av de som tog sig i mål. Fast det är nått som inte stämmer i resultatlistan ser jag.
Nya Arcona 340 har för övrigt nästan samma mättal som den större Arcona 400, I ORCi har den ett GPH på 610,8 och LYS/SRS har den fått 1,30!
Sandhamn Open hav fortsätter på söndagen med två banrace är det tänkt. Har dock sett på AIS:en att flera båtar har lämnat Sandhamn under dagen, om det är tillfälligt vet jag inte.

På Sandhamn Open Ban seglas det i flera klasser. I klassen F-18 leder inte helt oväntat Martin Strandberg. I klassen X-35 har Matrisen spikat dagens samtliga tre race. I J/80 leder Mikael Sundelin och i Express, som även seglar om DM har Björn Gustavsson SWE417 täten efter första dagen.

Alla resultat finns här >>>

Annonser

2 svar to “• Tuff början på Sandhamn Open”

  1. Skönt race, runt 15 m/s som mest. Vinden höll sig runt 10 m/s fram till runt 7 tiden på morgonen. Kreativt var att vinnaren i LYS, Anthem gjorde en egen kreativ lösning på banan och kortade den på egen hand med 1 timme. Vi andra som körde hela banan fick ett par extra sjömil i benen.

    • Niklas said

      Banan såg ju ut som en neurosedynskadad bläckfisk, hur många ben som helst. Har en viss förståelse för att man kan segla fel på denna bana. Ritade själv in banan på Eniro-sjökort för att ev. kunna följa några båtar på AIS.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: