tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Klara vinnare i Sandhamn Open

Posted by Niklas på söndag 7 juni 2009

Efter fredagskvällens/nattens blåsiga havsrace var det ett något decimerat startfällt som under söndagen tog sig ann banorna utanför Sandhamn. Söndagens väder var nog, om inte skönt så i alla fall bra mycket bättre än det som bjöds på under havsseglingen då många båtar fick bryta.
I klassen ORCi kom tio båtar till start och Du Soleil II vann förhållandevis enkelt när värsta konkurrenten Data Com utgick. Tre spikar blev det till slut för Ingvar Hertzman och besättning. X-332:an Xplorer seglade bra under söndagen med två andraplatser och klätrade därmed upp till silverplatsen totalt.
Fortfarande står Arcona 340:an Imperiet som elva på första racet, trots bättre sluttid än flera båtar framför. ? Under dagens banrac seglade Imperiet in på sjätte och femte plats.
I SWELYS/SRS vann Sune Fogelbergs Anthem båda racen idag och på resultatlistan står det även en etta för havsseglingen, men är det rätt? Några säger att Anthem seglade fel bana?
Arcona 400 Team Saven slutade på en klar andra plats.
För de klasser som seglade bana hela helgen slutade det så här: I flerskrovsklassen F18 segrade förståss OS-seglaren Martin Strandberg efter fem spikar och en andraplats.
I klassen X-35 vann Matrisen till synes enkelt efter sex spikar.
I J/80 blev det stora förändringar jämfört med gårdagen. Ledaren då, med det intressanta namnet ”Tack för lånet Hasse!” hade en mindre lyckad dag och halkade ner till fjärdeplats. Vinnare blev istället Väderlek med Viking Kjellström vid rodret.
I Expressklassen såg Björn Gustavsson med SWE 417 Tung VIII ut att ha greppet efter fjärde racet med tre spikar, en Martin Angsell kom tillbaks starkt och knep segern med endast en poäng till godo på Björn. För Expresserna var denna regatta DM.

Resultat >>>

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: