tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Sandhamn Open-vinnaren Anthem diskuteras

Posted by Niklas på onsdag 10 juni 2009

Sandhamn Open-vinnaren Anthem har jag kommenterat tidigare, sedan jag hörde att de seglat Sandhamn Open-banan fel och trots det vunnit tävlingen, efter som ingen ”regelrätt” protest inkommit. Det ska sägas att protest har lämnats in, men protestflagga saknades efter som den protesterande trodde att Anthem bröt tävlingen när de seglade fel väg.

Nu har det kommit upp ytterligare frågetecken kring Anthem. Enligt SRS-mätbrevet får Anthem inte segla vare sig med gennaker eller spinnaker, men enligt flera medtävlare så har Anthem seglat med gennaker.

Motståndarna är förståss inte glada, speciellt inte de som blev tvåa bakom segrande 54-fotaren som alltså vunnit trots att man klar seglat fel bana.

Jag har varit med om en liknande incident på Landsort Race när en deltagare missade en rundning, märket fanns inte i nyare sjökort men stod utförligt beskrivet i banbeskrivningen med position. Vi lämnade in protest, men trots att vi hade vittne så avslogs protesten för att vi inte hade satt protestflagga. Vi hade dock satt en röd flagga som i och för sig var en handuk, men den var fyrkantig och röd….

Följ diskussionen om Anthem och Sandhamn Open på Blur.se

Annonser

2 svar to “• Sandhamn Open-vinnaren Anthem diskuteras”

  1. Peter said

    röd som protestflagga ska dyga, även om det är en handuk!

    /Peter

  2. johan said

    Ja, hur tusan ska man kunna avgöra om det röda fyrkantiga tyget verkligen ÄR en protestflagga eller något annat (en handduk). Löjligt att avslå en protest på såpass vaga grunder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: