tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• 26 anmälda till Landsort Race

Posted by Niklas på lördag 13 juni 2009

I kväll klockan 20.00 går startskottet för tävlingen Landsort Race i Nynäshamn. 26 båtar är anmälda. Rätt fantastiskt med tanke på att det var sju båtar förra året. Senaste båt på startlistan är ytterligare en Södertäljebåt, Skidbladner med Johnny Rickman som skeppare.
Vädret ser ju dock inte allt för trevligt ut. Grått och regn, temperaturer under 15 grader och nordostlig norvästlig vind. Jag tror nog flera av deltagarna hade önskat en annan vindriktning då nordväst ger en bana helt utan kryss.
Banan går från Nynäshamn söderut mot fyren Skrapan, nordostvart mot Bodskär utanför Nåttarö, sedan är det Gustaf Dahlén som är nästa rundning enligt inbjudan. På den tiden jag var med hade man Landsorts Angöring som rundning däremellan. Då borde det vara tillåtet att smita norr om Öja (Landsort)?Efter Gustaf går man tillbaks mot Landsort och sedan upp och rundar Stegholmen för att segla in mot Nynäshamn norrifrån. 70 Nm blir det.

Från Trosa deltar de två senaste årens segrare, Rabalder, Dehler 34 DD med Kjell Enbom som rorsman och skeppare, och Firstinnan, First 35s5 med Jose Paavola. Förhoppningsvis kan det dyka upp någon trevlig mail eller SMS-rapport från någon av dessa båtar. Eller kanske från någon annan båt. Och möjligen kan man följa någon båt via AIS. Jag vet att Rabalder har AIS och jag kunde se när de tog sig från Trosa till Nynäshamn i går kväll.

Några tips? Ja, kanske det… Linjett 33:an Wild med Tomas Forslund, speciellt om han har Christer Björk med sig ombord så är de en kandidat till segern. X-95:an Vision II med Åhman/Brauer är en annan. Rabalder naturligtvis och Skidbladner. Nån av dessa fyra vinner tror jag. Föresten, Wasa 55:an Vindile kanske ska nämnas också med tanke på vindprognosen med mycket halvvindar fram och tillbaka.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: