tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Gotland Runt-vädret

Posted by Niklas på torsdag 18 juni 2009

Det är väl lite väl tidigt att börja spekulera i hur vädret under Gotland Runt kommer att bli, men många av seglarna funderar nu. Ska det fortsätta att vara kallt och regnigt, eller vänder det? Jag antar att de flesta seglare hellre har solsken och 25 grader varmt än 10 grader och regn, dock är nog ändå vindarna det viktigaste.
Jag har uner 80- och 90-talet seglat nio Gotland Runt gånger, och vad jag minns så var det inte ovanligt att vädret såg ut så här som nu fram till strax efter midsommar för att sedan slå om och bli varmt. Ett par gånger hände det mitt under racet. I Sandhamn var underställ och fleecejackor en bristvara, när vi passerat Hoburgen tillbringade man gärna tiden i skuggan av ett segel.
Visste ni att medel av dagshögsta på midsommarafton bara är 20 grader, i Stockholm, och de senaste 20 åren har 20-gradersstrecket bara passerats fem gånger på midsommarafton.

Just nu tyder väl ändå prognoserna på att det kommande vecka blir lite mera sommarlikt väder. Vattentemperaturen, ytvattnet alltså, är dock bara 11 grader. Det kan, även om det blir varmare, vara ordentligt kallt på nätterna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: