tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• En vecka kvar

Posted by Niklas på tisdag 23 juni 2009

egr_sNu är det snart en vecka kvar till start på årets Gotland Runt. På anmälningslistan är det nu 266 båtar. Några har försvunnit, då det i går var 270 deltagare på listan. En båt som försvann var den Norska Kungens TP 52 Fram som enligt uppgift ville segla i ORCi trots att det enligt inbjudan finns en övre gräns satt på hur snabba båtar som får segla. Så någon trekamp mellan TP 52:orna Fram, Ran och Artemis blir det alltså inte.
En annan båt som strukits är 60-fots-trimaranen Spirit Of Titan (bild på Blur.se) som slog runt på midsommarafton. Enligt uppgifter var den nye ägaren ute och seglade båten single-handed när en kraftig hagelby vräkte omkull båten. Det blir tunt med båtar på bana A där de stora flerskrovsbåtarna ska göra upp. Bara två är anmälda, den polska 90-fotskatamaranen Gemini III och en 60-fotstrimaran med Klabbe Nylöf.
Förra året var det 275 båtar som startade. Fredrik Feldreich och KSSS får ligga i om de ska nå den siffran. 1990 var det 470 deltagar. Båtarna var dock mindre på den tiden. Hur ”små” har jag inte räknat ut ännu, men 2008 var medellängd på båtarna 11,69 meter, ungefär.
Med stor sannolikhet säger jag att när det gäller vädret så blir det soligt, runt 25 grader och måttliga vindar på årets Gotland Runt. Lage Larsson lär visst ha sagt något om att det är denna vecka som avgör sommarens väder, och då lär det väl bli så här resten av denna sommar.

Annonser

2 svar to “• En vecka kvar”

  1. Maria said

    Hej!
    Inser att vi har ett bloggalias som är förvillande likt ditt. Det var helt oavsiktligt som du kanske förstår eftersom vi inte kände till din blogg…
    Lycka till med tävlandet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: