tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Alla båtar är iväg

Posted by Niklas på onsdag 1 juli 2009

Nu vid halvtvå har alla båtar startat. Vinden har kommit och gått, mest från sydost vilket innebär kryss mot Alma. När starten för ORCi C och X-35:orna gick var det ordentligt trångt vid lovartsbojen. DataCom höll upp och lovade bort flera konkurrenter. Många var, enligt min uppfattning för tidigt över, men bara två återkallades.

Flerskrovsbåtarna har blivit ännu färre och den Polska 90-fotskattan kom inte till start. Just i den starten blåste det nästan ingenting och det tog närmare fem minuter för Whyshore att ta sig över startlinjen. Den hade svårt att hänga med de mindre SeaCart 30:orna.

Livesändningarna på gotlandruntbloggen har funkat ”sådär”. Starten har jag kunnat se hela, men de had ju kunnat kosta på sig en kommentator.
Livekamerorna på de deltagande båtarna funkar väl inte så bra. Ett tag hade jag bara bild från en båt, Ice.net. Och just nu kommer jag inte in över huvud taget på gotlandruntbloggen.se.
Trackingen är ett skämt! AIS på marinetraffic.com är bättre! Där kan man ju söka på båtarna. Man kan få upp fart och kurs på båtarna, så länge de syns på AIS-kartan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: