tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Första båt runt Nynäs angöring

Posted by Niklas på onsdag 1 juli 2009

22:30 – Trimaranen Whyshore har tagit sig runt den gulsvarta bojen Nynäs angöring. 21:50 var tiden då Klabbe Nylöf rundade. På Sailplanner dök just en ny väderprognos upp och den ger inga förhoppningar om mer vind. Gjorde en snabb routning på en 40fotare från strac utanför Utö och det kan bli så illa att det tar 20 timmar till Fårö! Ni har väl tankat vatten?
När jag går igenom och kollar livesändningarna från båtarna ser det lika dant ut på alla. Blankt vatten besättningen halvsovandes i lä och segel som gungar fram och tillbaka i takt med dyningen.
Ni som följer detta kan nog sova lungt, båtarna hinner inte så långt tills ni vaknar…
I gruppen som seglar mot Sandön, ja de har cirka 20 Nm kvar dit…så ligger Dehlta först. Trosabåten Rabalder ser ut att ha tappat lite medan Index har hämtat in lite igen. 0 knop står det på de flesta båtar på trackingen.
På långa banan har Ericsson och de andra stora någon timme kvar till Nynäs-bojen. Bakom ser My-X (IMX 40) ut att ligga bra till.

En kommentar angående en notis på Sveriges Radios hemsida. Där skrev de angående Gotland Runt att vinden var väldigt svag, båtarna befan sig norr om Gotska Sandon och ”Båtarna väntas runda Hoburgen tidigast vid midnatt om vinden håller i sig.” Sveriges Radio har koll på läget 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: