tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Växlande 1-4

Posted by Niklas på torsdag 2 juli 2009

20:30 – Det går inte fort för de flesta ute på havet, med undantag för några få i täten som tydligen lyckats få lite sjöbris. Artemis och Ran, de båda TP 52:orna har just passerat När och har väl bara några timmar kvar till Hoburgen. Deltha har ett någon timme kvar till Östergarn. De flesta båtar ligger nu och guppar i höjd med Fårösund.
Ett tiotal båtar har brutit tävlingen.
I LYS D har 83 båtar av 87 nu passerat Fårö, och Index ligger på nionde plats. Leder gör MK-Produkter, en J/80 före Miss Conduct, Mamba 311. Risken finns att Index halkar ner till rundningen av Östergarn då flera av de ”snabbare” båtarna ligger före och då har fått bättre vindar först. Jag skulle tippa på att Index passerar Östergarn vid tvåtiden i natt.

Här finns kompletta rundningsresultat >>>

bleke

© Foto: Jesper Qvarnström

Vackert! När man bryter Gotland Runt ska man fylla i en rapport där man uppger anledning till att man bryter. Enligt uppgift har en av de båtar som brutit uppgivit ”dåligt väder” som orsak. För just kappsegling är kanske detta dåligt väder… Väderprognoserna säger för övrigt växlande 1-4 överallt. Fredag eftermiddag verkar det dock som det kan komma lite mer. Det gäller då att ligga på rätt ställe så att man får vinden före de andra. Och som det brukar vara så är det väl de som ligger först som får vinden först…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: