tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Halvtidsresultat

Posted by Niklas på fredag 3 juli 2009

I några klasser har alla passerat vid Hoburgen, men en hel del båtar är kvar mellan Östergarn och Hoburgen. Här är en lite sammanfattning.


GR Open IRC: Ingen är i närheten av de två TP 52:orna. Ran har legat i täten vid varje passering med Artemis hack i häl. Ericsson är ju inte direkt Blixt-snabb 😉 16 timmar efter vid Hoburgen. Här sägs det att den gamla Withbreadbåten Rothmans har brutit och segla till Visby för att gå på krogen i stället.

GR Open ORC: Här är det inte avgjort. Tyska Varuna har åtta minuter till godo på finska Tieto Passion och bakom är det int så långt efter. Alla båtar kvar.

X-35: Ledningen har växlat mellan Audi R8, med alpina damerna, och Matrisen. Vid Hoburen var det Matrisen i täten och ”Råttan” sist. Det skiljer dock bara 45 minuter mellan första och sista, som sig bör i entyp.

ORCi C: I ”racingklassen” har storfavoriten nu tagit täten. DataCom bökade lite i starten och sedan sakta men säkert klättrat i listan.  Tvåa är finska Lexus, inte helt oväntat det heller. 52 sekunder skiljde vid Hoburgen. Trea ligger helt nya Arcona 340 Imperiet som rattas av Fredrik Westin. Det är tätt och mycket kan hända på väg norrut.

ORCi D: Här toppar två X-båtar. Har för mig att jag nämde Elixir i försnacket, förra årets klassegrare som nu är i täten före Perfect Excuse. Det är inte många m inuter som skiljer mellan toppbåtarna.

LYS C: Här hände det mycket på Gotlands ostkust. Sofia XV, J/133, seglade upp sig från 33:e till andra plats. Södertälje/KSSS-seglaren Modintryckoffset har haft täten i stort sett hela seglingen, och leder klart med nästan två timmar. Det visar att även ”gamla” båtar har nått att hämta i LYS. På femte plats hittar vi västkustseglarna Manix2 som i princip kom direkt från varvet till start. Minst en båt, Exit har brutit i den här klassen.

LYS D: Den här klassen skriver jag av förklarliga skäl en hel del om. Trosabåten Rabalder har seglat upp sig starkt och är sjua. Index är elva, och Södertäljebåtarna Dream, tia och Daiquiri 19. Silverfågel, en Diva 399 har en ganska säker ledning före Dehlta, Dehler 34 SV. Grand Place, First 36.7 har klättrat starkt från 49:e till 12 i skrivande stund. det finns dock fortfarande några som kan kliva in högt upp.

IRC C: Eminenta, en SwedStar 370 har täten och vann också förra året. Jag tror att kontruktören Håkan Södergren finns med ombord. Bakom jagar några norska båtar, däribland Magic, King 40. Serendip med segelmakaren Pär Lindforss lär ha varit på grund utanför Fårö fyr.

ORC Club: Här har bara tre båtar rapporterat rundning ännu. Finska Aino ledde vid Östergarn och borde ha rundat för att behålla ledningen. Kanske är det flera här som brutit. Waterbourne vet jag har brutit.

Multi 30: Leder danska True Look några minuter före Audi Sport.

I den stora flerskrovsklassen kom inte polska 90-fotaren till start efter som den inte han till Sandhamn på grund av svag vind. Whyshore bröt vid Nynäshamn då de var ensamna i klassen och inte heller kunde slå banrekordet.

Just nu är vinden omkring sydväst i området, 2-3 meter men troligen vrider det under kvällen till väst och senare inatt till nord och något ökande. Det finns chans/risk för förändringar i resultatlistorna även framöver.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: