tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Index besättning nöjda med resultatet

Posted by Niklas på söndag 5 juli 2009

indexNu när besättningen fått vila ut, lite i alla fall, har jag pratat lite med min bror Jesper och med Claes Falk efter strapatserna runt Gotland.
Efter att ha smält det hela så säger de båda att de är nöjda med femtondeplatsen. Och det är klart de ska vara det. 88 startande, svårseglat och chansartat och en hel del starka motståndare. 15:e plats är bra. Målsättningen var förståss seger.
Jesper uppskattar att de blev tolv bleken under varvet runt Gotland, tolv gånger som de låg helt utan vind. Och att ligga och guppa i bleke och samtidigt se att de andra båtarna har vind är frustrerande. Humöret höls dock uppe även om det var tufft sista natten. Någon kuling var det dock inte frågan om säger Jesper, kanske uppåt tolv, men det var sjön, vågorna som var det värsta. Dessutom blev tre av sex i besättningen ordentligt sjösjuka så sista natten mot Alma seglades på tre man.
Jag pratar lite mer väder med Jesper så berättar han om en rapport över VHF:en där de helgarderade sig med att säga ”vind mellan nordost och sydväst, 0-4 m/s”. ”Hur ska man segla när man får en sån prognos?”. Nån gång talade rapporten om ostlig vind och det blev västligt.
När jag sedan frågar om mat och vatten räckte hela resan så berättar han att de från början hade tre liter vatten per person och dygn, förutom kaffe och läsk. När de dagen innan start hörde om de svaga vindarna bestämde de sig för att inhandla ytterligare 18 liter vatten, plus att de fyllde två tiolitersdunkar med vatten. Om jag räknar rätt blir det 92 liter vatten. Kanske var det därför de inte vann…? Knappast. Men det var många som fick bryta, för att de hade för lite vatten. Det var ju som sagt ingen överaskning att det blev svaga vindar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: