tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• E-jolle-VM och SM-veckan

Posted by Niklas på fredag 31 juli 2009

Både E-jolle-VM i franska Brest och SM-veckan i Malmö har rullat på medan jag varit i solen i och omkring Öregrund.
På E-jolle-VM har man nu avklarat två dagar av finalseglingarna och har två dagar kvar att segla. I herrklassen förtsätter svenskarna att dominera, även om det nu är några andra seglare som försöker blanda sig i striden. Anders Carlson håller fortfarande täten, men med dagens 14 och 5 så minskade avståndet till bakomvarande fransmannen som nu bara är tre poäng bakom. På tredje plats följer Kim Carlsson som blev tvåa i dagens andra race. Holger Tidemand ligger femma och Niklas Oscarsson sjua. Bland tjejerna verkar danskan Anne-Marie Rindom nästan oslagbar. På tio starter har hon bara en segling med sämre placering än två, och då var hon fyra. Danmar innehar även andra och tredje platserna. Det kan även sägas att i samtliga tio race har det varit danskt på både första och andra plats. Nä…nu hade jag fel, en gång har de släpt andra platsen till nån annan än en dansk. Då var det svenska Hanna Klinga som bröt sig in i danskdominansen. Klinga är bästa svensk på åttonde plats. Karin Alkstedt är nia och TrBK-seglaren Therese Antman ligger för närvarande på 15 plats.
SM-veckan avslutades under gårdagen med finalseglingar i diverse klasser. Hårda vindar på 10-14 m/s gjorde förståss tävlingarna intressanta att se på. I CB 66 vann Carl P Sylvan/Håkan Abenius/Sara Engström, Lerums SS.
I F18 segrade OS-seglaren Martin Strandberg tillsammans med Johan Örtendahl, Malmö SS.

Övriga resultat kan du hitta här >>>

Dessutom kan jag tillägga att Thomas Hansson-Mild blev världsmästare i OK-jolle. Seglingarna hölls i Kalmar och mästaren hör hemma i Umeå SS.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: