tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Team Aage mästare

Posted by Niklas på lördag 1 augusti 2009

expressExpress-SM är avgjort. Och precis som i morse står det SWE 2002, Aage Reerslev överst på listan. Grattis gubbar! Men det blev jämt på slutet. Det skiljde till slut bara fyra poäng ner till andraplatsen som togs av Jonas Berntsson, som väl brukar bli tvåa…ja, 2008 slutade Berntsson tvåa, 2007 blev han trea, 2006 blev han tvåa och 2005 blev han trea. Årets rookie, Joakim Rodebäck halkade ner ett snäpp till under dagen, men en tredje plats är inte illa. Det hade ju varit taskigt för konkurenterna om en nykomling i klassen kommit och spöat alla gamla expresseglare. Arne K Larssen som efter gårdagens spikar hade en chans seglade bort sig totalt med en sjätte och en 24e idag och rasade ner till en femte plats.

Min ranking placerade Aage i topp, och jag måste nog säga att rankingen stämde rätt okej, även i år. Det var väl SWE 826 SLAM som inte riktigt motsvarade förväntningarna.

Resultat >>>

3 svar to “• Team Aage mästare”

 1. Thomas said

  Hej !
  Vill bara säga att Jocke Rodebäck & co framfart inte bara är en slump.
  Han har vunnit både SM guld i M22,A22 och M30.
  Vann dessutom Eropacupen förra året för SK 30 i god konkurens.

  Får ha ordning på trimmet i Express så blir han livsfarlig..

  /Thomas

  • Niklas said

   Nog har jag koll på att han har flera mästerskapssegrar i andra klasser, men det brukar inte vara så enkelt att bara kliva över från en båttyp till en annan. Det vissar naturligtvis att han är en mycket duktig seglare som har lätt för att lära nya saker. För lite skillnad är det väl att segla M 30 vs. Express. Själv har jag aldrig seglat något långsmalt.

 2. Aage said

  Tjena Niklas,

  Kommentarer var visst efterfrågade rent generellt och lilla jag i synnerhet. Ditt rankingsystem verkar ju fungera synnerligen väl avseende oss – om jag minns rätt 2007 räknade ditt system ut oss som nummer två – vi blev tvåa efter en klart trevande första dag (mina medarbetare var skitoroliga för att vi skulle tjuva eftersom vi under två bara hade matchracat – inga stora fält. De fick bli den säkraste av säkra starter – i andra led vid stratfartyget och ngt mindre aggressivt får man väl leta efter. Men sen görde vi om Arne på de sista seglingarna – utan supertrim och slutade till slut på silverplats).

  I år rankades vi etta – vi var nog själva en smula förundrade över din formel men va f-n. Det är alltid kul att ligga etta. Så årets inledning började redan i tunupen – nu ska det köras starttester och de gjorde vi till den milda grad att vi skrämde slag på Angsell vi startfartyget. Ngt som var delvis medvetet för där hade jag inte tänkt vara under SM annars om det var superextrem lovartsfördel. Vi startade från mitt och ned mot flaggen hela veckan och tror jag tog flaggen perfekt i tre av starterna.

  Men nu får det vara nog snackat för idag – jag får berätta om racen vid ett annat tillfälle och i mellantiden kan ni titta på vår mediakilles blogg (VOR båtarna får han inte var direkt delaktig i seglingen men det var Tomas – sista dagen var det Stealth mode.

  Tjipp Aage

  PS. Undrar vad ditt system räknar ut till nästa år?
  PSII. Noter att vi nog har tidernas mest meriterade Expressegel – Vår stor har vunnit NM och SM 2005, Tvåa SM 2007, Tvåa Oktoberpokalen 2008 och nu SM vinnare igen. UK borde köpa tillbaka den för dubbla priset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: