tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Starbåts-VM i gråväder

Posted by Niklas på söndag 2 augusti 2009

I Varberg har Starbåts-VM startat idag. Grått väder, regn och ganska lätta vindar dominerade den första dagen, och det ser ut att bli lika trisst väder i morgon.
Resultatmässigt såg det äväl dock ganska trevligt ut för svensk del. Fredrik Lööf/Johan Tillander seglade in som andra båt strax efter det polaska teamet Mateusz Kusznierewicz/Dominik Zycki. Mats Johansson/Fredrik Möller blev tia och Erik Dahlén/Krister Carlsson seglade in på 13:e plats.
En annan svensk deltagare som är värd att nämna är Pelle Pettersson, som fylde 77 år i fredags seglade in på 49:e plats tillsammans med gasten Anders Ekström. 85 startande.
En av favoriterna, Brasilianaren Robert Scheidt blev 26:a. Och den kände båtkonstruktören, argentinaren Juan Kouyoumdjian blev 29:a.

Tävlingens hemsida >>>

Annonser

Ett svar to “• Starbåts-VM i gråväder”

  1. peter said

    Glöm inte bort Sune Carlsson. Inte alla som seglar än idag kan berätta om hur det var att segla EM på 50-talet. Förutom lååååång erfarenhet har han även ett VM silver från 70 talet. Redan på 60 talet omnämns han som en ”starbåtslegend” i SSS årsböcker. Jag hoppas jag pallar att segla StarVM när jag är 80 bast! Respekt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: