tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Skidbladner diskad

Posted by Niklas på måndag 3 augusti 2009

cowes_090802

Skidbladner till höger i bild. Foto Rick Tomlinson

I går, den 2 augusti seglades den andra seglingen i Cowes Week. Solen var till baka och vindran var måttliga från väst. Låter som rätt trevliga förhållanden med andra ord. Södertäljebåten Skidbladner, en First 36.7 gjore ett bra race och gick i mål som 20:e båt i det 49 båtar stora startfältet. Tyvärr slutade det med en DSQ som jag inte har koll på varför. Den andra svenskbåten Hurrycane VI blev 13:e. Vann gjorde Sleeper (J/39), som nu leder klassen totalt. Hurrycane ligger på 14:e plats.

Annonser

3 svar to “• Skidbladner diskad”

 1. Johnny said

  Hej Niklas!
  Nu har vi seglat fyra dagar och legat runt 25, men idag var det latt och det gillar vi. Min spaning ar att vi har bra kryssfart och seglar taktiskt valdigt bra i strommarna. Daremot sa har vi inte samma batfart mot konkurenterna pa undanvind som brukar vara varan basta gren. Dar moste vi hitta mer fart. Halvvindar som har varit varan akilleshal ar vi helt med i matchen, har har alla sama battyp som oss och vi haller jamt med 40 fotare som ar mittfaltare.

  Varan disk var plats far marke och vi var andra bat i ledet pa babord och det var ytterligare en i la om oss. Dessutom kom givet vis en styrbords bat som hadde alla rattigheter. Vi ansag att de hadde plats men det gjorde inte dom bla bla bla. Efter 2 ganger 30 minuter diskution i jurryn sa blev vi diskade. Inte helt solklar situation men ratt ska vara ratt och vi blev diskade.

  I morgon ska det vara latt igen och da far vi se om det var tur eller skicklighet…..

  H Johnny

 2. Janne said

  Hej!
  Kul att följa Skidbladner där borta! Fick tipset av Filip i Karlstad, brorsa till en i besättningen. En fråga om IRC: Ni har en TCC handikappsiffra 1.031 och en annan First 36.7 har 1.018. Vad är det som skiljer era båtar emellan? (Det är ju nästan en spinnaker i lys-sammanhang om det går att göra den jämförelsen?)

  Hälsningar
  Janne
  Wasa55

 3. Karin said

  Hej hej!
  Det går bra för killarna på Skidbladner i Fastnet Race. En 8:e plats för närvarande, inte dåligt!
  Vid lunchtid bör de ha rundat Fastnet Rock.
  Tråkigt att behöva kliva av båten för att åka hem och jobba.

  Janne – kul att du följer äventyret. Den största orsaken till de olika handikappsiffrorna är troligen att vi på Skidbladner har mätt in båten med en stor genua. Firsten med 1.018 kanske bara har fock. Genuan var jättebra att ha i de svaga vindarna på Cowes week, och säkert nu på Fastnet Race också där det inte verkar blåsa mer än max 10 m/s.

  Vi håller tummarna för killarna!
  Hälsningar
  Karin
  (syster till Filip)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: