tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Time Out

Posted by Niklas på lördag 15 augusti 2009

Tango tar time out…Jag inte från skrivandet utan från det virtuella seglandet på Sailonline.org. Det är helt enkelt inte tillräckligt kul längre. Efter två år, drygt, ett antal segrar och ranking-etta i över ett år så lägger jag detta på hyllan. För alltid eller tillfälligt återstår att se.
Största anledningen till detta är väl helt enkelt den tyska ”programeraren” ”Brainaid” och hans överlägsna routingprogram som i princip är ett facit till den enda rätta vägen. Enda chansen att besegra tysken är att följa efter han och hoppas på att det händer nått oväntat på väderuppdateringen, eller att han tar nån öl för mycket och missar nån rundning.
För många är ”Brainaid” en gud som alltid vinner. Det blir alltid stora oavtioner och applåder när han passerar mållinjen först. Men de vet tydligen inte vad han har för hjälpmedel. Antagligen är det fler som fått ta del av hans program.
Routingprogram IRL är en sak. Då är väderprognoser och IRL-väder inte samma sak. På spel som Sailonline och andra konkurrenter så är väderprognoser och det väder som man ”seglar” på samma sak.
Ja anklagar dock honom inte för fusk eftersom det inte står nånstans att det är otillåtet det han gör. Men det är helt enkelt inte värt att starta, ställa klockan på väckning mitt i natten för att kolla väder och planera hela dygnet efter onlinsegling när man vet att nån, eller några vet vilken väg som är den rätta. Tänk om pokerspelsmotståndarna visste vilka kort som döljer sig i högen…

Förra veckan skulle Fastnet Race ha seglats på Sailonline.org. Men efter några märkliga timmar stoppades racet. Från början var racet döpt efter det riktiga racet, d.v.s. Rolex Fastnet Race. Vad jag förstår surnade konkurrenten Virtual regatta till eftersom de påstod sig ha fått rättigheterna till namnet av RORC. Naturligtvis var det fel av Sailonline att använda namnet Rolex. Ett varumärkesnamn får inte användas hur som helst, ungefär som att sno andras bilder, eller musik. Enligt uppgift hotade Virtual Regatta/Many players Sailonline med rättsliga åtgärder om man inte bytte namn, OCH bansträckning. De på stod sig nämligen även ha ensamrätten på att använda banan och rundningsmärket Fastnet Rock!? Något jag tycker verkar mycket märkligt.
Banan ändrades, och namnet ändrades, trots det stoppade man racet efter några timmar. Någon riktig förklaring till just det har jag inte. Det började väl med att Brainaid la sin båt i vindögat som en protest mot Virtual Regatta, vad det nu skulle ha för nytta. Men många som ser Brainaid som gud följde honom och tillslut stoppades racet. Antagligen satt väl killarna på Virtual regatta och skrattade gott.
Trots allt är Sailonline det klart bästa virtuella seglingsstrategispelet. Virtual Regatta är mycket ”bling-bling” och glada färger.
Jag har förståss koll på Sailonline och rätt som det är kanske jag är tillbaks på banan igen, när det blir kul race som passar i tiden. Om inte annat när/om det blir Augustimånen, ett race mitt i Stockholms skärgård. Där gäller det att vara vaken och routingprogram är mindre viktigt. Tangosailing är regerande mästare där. 36 timmars skärgårdssegling. En timmes sömn blev det senast.

Annonser

2 svar to “• Time Out”

  1. Kalle said

    Hej Niklas du är välkommen tillbaka när du så önskar det vet du 🙂 Angående racet som stängdes var detta enda sättet att undvika risk för rättsligt efterspel, jag kan förklara mer nästa gång vi träffas IRL.

  2. Gun-Britt Qvarnström said

    Väl skrivet Niklas! Och detta är också anledning för Mistli att ta time out från Sailonline eller sluta helt.Tiden får utvisa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: