tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Resultat Arkö Runt

Posted by Niklas på söndag 30 augusti 2009

Jag blev possitivt överaskad när jag nu på morgonen läste resultaten från Arkö Runt. Vi slutade på 21 plats av 71 kölbåtar, plus två flerskrovsbåtar. Och femma i klassen. Vi slog två av tre Rival 22, och när vi har seglat om dem vet jag inte. Troligen nere vid Anholmen där vi gick väldigt bra och passerade bland annat en Carerra och Omega 36. Vi slog även M30 med Magnus Nilsson och Peder Tjäderhane i Contrast 33. Båda dessa var jag säker på var före oss. Fyra minuter hade vi upp till Claes Falks X-95 Index som slutade trea i klassen och 12 totalt. Det är små marginaler. Hade vi seglat EN procent snabbare hade vi kommit på 15 plats, fem hundradels knop snabbare!

Totalsegrare blev Torkel Sintorn i en A22, som van väldigt klart med över fem minuter till godo på tvåan Team Lövgren i en 606. Trea blev förra årets segrare, en Triss Norlin med Mats Persson. Bästa Trosabåt blev Torbjörn Blomberg med X-99 på 14 plats. Kjell Enbom slutade på 20, strax framför oss.

Roine Gäfvert med H-35 seglade vi ifrån i början på kryssen, men han passerade oss vid Grässkären och sedan måste han gått väldigt bra då han blev sjua totalt och tvåa i klassen.

En båt jag är lite fundersam över är Claes Ljungdahls Crown 31 som segar på LYS-cert med 1.15. Varför har han 0.02 lägre än en standard-Crown 31? Verkar lite mystiskt. Jag trodde i alla fall han skulle segla med fock, men vad jag såg så satt det var det en genua hissad på den båten.

Mårten Nordlund med J/24 trodde jag var en av favoriterna i våran klass, men han blev sist i klassen, 34 minuter efter oss.

Annonser

2 svar to “• Resultat Arkö Runt”

 1. StefanK said

  Hej!
  Det är inte alls bra att SSF inte redovisar segelmått o annat ihop med listan på SRS/Lyscertifikaten. I både Danmark o Finland kan man se hur certifikatet ser ut måttmässigt o annat. Det skulle bli mindre spekulationer om varför t.ex. en båt har ett annat SRS/LYS än motsvarande samma båt.
  SSF håller tydligen på att fixa detta..
  Seglarhälsningar
  StefanK i Nyköping
  Jag har skrivit lite om årets Arkö-Runt på;
  http://www.dehlerdoris.blogspot.com

 2. Erik Barkefors said

  Clas gjorde som flera andra ägare av Crown 31 och kapade E-måttet 15 cm. Båten ”blev” då en Finngulf 31 med 1,15 istället för 1,16. Varför han står kvar på 1,15 i år när både Crown och Finngulf 31 åkt upp en pinne vet jag inte. De två andra Crown 31:orna i Mätbrevstabellen ligger nu på 1,16.

  http://www.ssf.se/tk/lys/matbrev-klara.asp?id=Battyp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: