tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• T-34 ”made for the wind”

Posted by Niklas på torsdag 10 september 2009

t-34_1

T-34 är en ny intressant båt tillverkad av italienska T-yachts. T-yachts har tidigare i huvudsak sysslat med one-off-byggen, men nu är alltså den första seriebygda båten premiärvisad. Även en T-42 lär vara på gång.
T-34 visades nyligen på Öppet Varv på Orust, men vill man se båten IRL så får man bege sig utanför landets gränser. För tillfället finns ingen båt i Sverige, men eventuellt ställer importören Centrum Marin i Helsingborg ut båten på båtmässan i Stockholm nu i november. Hoppas! Jag gillar det jag sett och läst. I och för sig lär jag inte ha råd att köpa den, om inte drömvinsten faller ut på min spelkupong snart. Italienska båtar brukar ligga ganska högt i pris, men det priser jag sett på denna verkar inte vara speciellt mycket högre än andra konkurrenter. 1,4-1,5 milj sv. kronor med diverse utrustning. Sedan kommer ju segel till förståss.

Båten mäter 9,99 på längden och med en vikt på 3,7 ton så lär det finnas goda möjligheter till att den är snabb. Ett LYS/SRS strax över 1.30 är nog att vänta.

Fakta: Längd: 9,99 m Längd i vattelnlinje: 8,84 m Bredd: 3,30 m Djup: 2,20 Depl.: 3700kg Storsegel: 39 kvm Fock 102%: 28 kvm Spinn (IRC): 75 kvm Spinn (Assy) 100 kvm.

t-34_2

Inredningen finns i olika utföranden. Den på bilden ovan är den som faller mig i smaken. Varför ska det vara så mycket trä överallt?

Säljare i Sverige: Centrum Marine i Helsingborg AB

T-yachts hemsida >>>

Annonser

2 svar to “• T-34 ”made for the wind””

  1. Erik Barkefors said

    Den säljs av också danska Melfar Marine som även säljer Dehler…

  2. sex said

    Hey there! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could find a captcha plugin for my comment form?
    I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one?
    Thanks a lot!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: