tangosailing.nu

niklas@tangosailing.nu __/)_/)____/)/)______/)___/)/)/)_____

• Deltagandet ökar i Trosa

Posted by Niklas på torsdag 24 september 2009

tbkstandertStatistik kan man ju vrida och vända på lite hur som helst. Och vill man se att deltagarantalet i TrBK har ökat de senaste åren så räcker det ju med att kolla antal startande på klubbens kappseglingar exklusive onsdagsseglingarna. Då är det det bästa deltagandet sedan 2005. Räknar man dock in onsdagarna så var det betydligt bättre förra året. Sju båtar på vårtävlingen Notstickshällan Race är väl rätt okej med tanke på att deltagarrekordet är 15 båtar från nån gång på 80-talet. Flaggfest med gratis sill och potatis lockar tydligen inte speciellt. Sju båtar var det även på Höstseglingen vilket jag tycker är sämre. Rekordet från -89 är på 40 deltagare. 9-timmarsseglingen till våran klubbholme Stora Morholmen lockade fyra deltagare, lika som förra året. 9-timmars är ju en förkortad variant på 24-timmars. I samband med kräftskivan på klubbholmen seglades en improviserad Kräftsegling som lockade fem båtar. Kanske blir det en officiell Kräftsegling nästa år. Onsdagsseglingarna är en sorglig historia. Efter att förra året ha ändrat ordentligt efter önskemål från seglare hade vi förhoppningar om hyggligt deltagande i kvällssolen. Men det har i år bara blivit totalt 23 starter fördelat på åtta race. 2,38 startande per race! Hur ska vi göra för att få seglarna ut på banan. Det finns drygt 100 segelbåtar i klubben, och 380 medlemmar.
En liten extra fundering får man också när man ser att det faktist är fler Trosabåtar som deltagit på andra klubbars tävlingar än våra egna!

Det finns för övrigt en plats ledig i seglingskommittén till nästa år om ni tror er ha idéer för att få seglarna till banan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: